Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzElectrica lansează cea mai mare emisiune de obligaţiuni verzi corporative din România (non-financiară), în valoare de 500 de milioane euro, care urmează să fie listate pe bursele de valori din Luxemburg şi Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă al companiei.
Emisiunea de obligaţiuni verzi, cu o maturitate de 5 ani, beneficiază de o dobândă de 4,566% şi a fost evaluată cu rating BBB- de către agenţia Fitch Ratings.
La începutul lunii august, obligaţiunile vor fi listate pe Bursa de Valori Luxemburg şi, ulterior, pe Bursa de Valori Bucureşti, cu o valoare nominală standard instituţională de 100.000 euro. Autoritatea competentă din Luxemburg, CSSF (Commission de Surveillance du Secteur Financier), a aprobat în data de 10 iulie 2025 prospectul de ofertă.
Fondurile atrase prin această emisiune vor fi alocate dezvoltării capacităţilor de producţie a energiei electrice regenerabile şi a celor de stocare a energiei, conform Cadrului de Finanţare Verde al Electrica, disponibil integral pe website-ul companiei. Obiectivul pentru 2030, stabilit în strategia corporativă, este implementarea a 1.000 MW capacitate de producţie de energie electrică şi 900 MWh capacitate de stocare a energiei electrice.
“Emisiunea de obligaţiuni verzi reprezintă un moment definitoriu pentru Electrica şi pentru sistemul energetic naţional. Succesul acestei operaţiuni reflectă disciplina corporativă, transparenţa şi capacitatea noastră de execuţie rapidă şi, totodată, transmite un semnal puternic pieţei financiare internaţionale privind potenţialul României în finanţarea sustenabilă. Participarea Băncii Europene de Investiţii confirmă alinierea noastră strategică la obiectivele europene de decarbonizare şi digitalizare, şi ne oferă o bază solidă pentru accelerarea investiţiilor în infrastructura energetică a viitorului. De altfel, Electrica beneficiază de un parteneriat solid cu Banca Europeană de Investiţii, care finanţează dezvoltarea unor proiecte energetice strategice”, a declarat directorul general al Electrica, Alexandru Chiriţă.
În cadrul tranzacţiei, Electrica a fost asistată de: Banca Comercială Română, BNP PARIBAS, CITI, ING, J.P. Morgan şi Raiffeisen Bank International, în calitate de Coordonatori Globali (Joint Global Coordinators), şi BT Capital Partners, IMI-Intesa Sanpaolo, Societe Generale şi UniCredit, în calitate de Aranjori Principali (Joint Bookrunners).
Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie, furnizare şi producţie a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii energetice din ţară.
Grupul oferă servicii pentru aproximativ 4 milioane de utilizatori, acoperind 18 judeţe din trei zone geografice pentru distribuţia energiei electrice (Transilvania Nord, Transilvania Sud şi Muntenia Nord), şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
Din iulie 2014, Electrica, societatea holding a grupului, este listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra, având capital majoritar privat. Este singura companie românească listată care activează integrat în domeniile distribuţiei, furnizării şi producţiei de energie electrică.
Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică, de la ora 17.00, o conferinţă de presă, în contextul…
Qatarul a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) către Uniunea Europeană,…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să discute duminică, în Scoţia, cu preşedintele…
Problema transilvană este prima şi cea mai importantă teză a dialogului româno-maghiar, iat esenţa sa…
Forţele armate israeliene au anunţat duminică o pauză în activităţile militare în trei zone din…
This website uses cookies.
Read More