Erik Barna, Life is Hard: Digitalizarea face ca segmentul de cybersecurity să fie vital în acest moment pentru orice companie; Va fi ca mersul la doctor

Digitalizarea face ca segmentul de cybersecurity să fie vital în acest moment pentru orice companie, va fi ca mersul la doctor, a spus Erik Barna – CEO & Fondator Life is Hard S.A., în cadrul  evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim, organizat de BVBescu.ro.

Erik Barna a vorbit despre deficitul de digitalizare in Romania in raport cu Europa Centrala si despre intentiile companiei de extindere a domeniului de activitate si catre cybersecurity.

“Am discutat cu Consiliul de administratie extinderea domeniului de activitate si catre cybersecurity si consideram ca ar fi oportuna aceasta zona, spune Barna. Ne uitam catre o investitie in companiile din aceasta zona, deoarce aceasta ar completa portofoliul nostru de produse si, in acelasi timp, competentele noastre. Dupa cum stiti, suntem foarte prezenti in zona de servicii de digitalizare pe care le livram in industria de asigurari, prin urmare ne-am completa foarte bine cu competente de cyber pe acest segment si nu numai.

Dupa cum vedem, digitalizarea patrunde cam in toate domeniile si face ca segmentul de cybersecurity sa fie vital in acest moment pentru orice companie. Va fi ca mersul la doctor sau ca si raportarile pe care suntem obligati sa le facem la Fisc. O companie care nu se protejeaza, va avea niste riscuri enorme”, a spus el.

Desi Romania nu sta foarte bine in comparatie cu tarile din Europa Centrala, in ceea ce priveste digitalizarea, Barna apreciaza ca decalajul nu este atat de important: “Din pacate, Romania nu sta deloc bine la acest capitol, suntem pe locul 27 din 29 in Uniunea Europeana din punctul de vedere al digitalizarii, conform The Digital Economy and Society Index (DESI). 4 sau 5 ani la rand am fost pe ultimul loc. Vecinii nostri stau putin mai bine dar nu cu mult. De exemplu, Ungaria este cu 3-4 pozitii inaintea noastra, imediat dupa noi vine Italia – o surpriza, fiind o tara din Vest. Estonia, Spania, Danemarca, Finlanda si Lituania sunt primele in ceea ce priveste serviciile electronice si digitale, cu un punctaj de aproape 85%, iar codasii sunt Romania, Grecia, Croatia, Slovacia si Ungaria. Media europeana este undeva la 72%, aceste tari de la coada clasamentului abia daca au atins 60%. Tarile din est sunt cam la acelasi nivel, in coada clasamentului. Diferenta dintre acestea nu este foarte mare, putem relativ usor sa avansam in acest clasament – depinde doar de noi. Ce duce Romania pe ultimele pozitii in acest clasament nu este neaparat adoptia tehnologiei, ci mai degraba competentele digitale ale celor care utilizeaza sau doresc sa utilizeze aceasta tehnologie”.

Evenimentul The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Articole recente

Importurile Chinei au înregistrat în martie cel mai rapid ritm de creştere din ultimii patru ani

Exporturile Chinei au crescut într-un ritm solid în martie, un nou stimul pentru redresarea economiei,…

17 minute ago

Marea Britanie deschide o anchetă privind lobby-ul ex-premierului David Cameron în afacerea Greensill Capital

Guvernul britanic a deschis o anchetă independentă, după ce activitățile fostului prim-ministru David Cameron în…

37 de minute ago

Analiză Sierra Quadrant: Cum relansăm economia? Restructurarea timpurie a afacerilor va salva peste 500.000 de locuri de muncă

Restructurarea timpurie a afacerilor cu probleme, în scopul prevenirii falimentului și a blocajelor pe lanțurile…

58 de minute ago

Temasek și BlackRock investesc 600 de milioane de dolari în firme care lucrează pentru reducerea emisiilor de carbon

Parteneriatul dintre Temasek și BlackRock - numit Parteneri de Decarbonare - va lansa o serie…

o oră ago

Industria Germaniei previzionează perspective mai bune în 2021, în urma creşterii exporturilor

Industria germană ar urma să se situeze într-o poziţie mult mai bună în 2021 decât…

2 ore ago

Clotilde Armand anunţă că a început desfiinţarea chioşcurilor ilegale de la staţia de metrou Basarab

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că a început desfiinţarea chioşcurilor ilegale de la…

2 ore ago