Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAmos Hochstein/ Sursa foto: state.gov
Emisarul SUA Amos Hochstein a declarat joi că este timpul să se delimiteze graniţa terestră dintre Liban şi Israel, după ce a supervizat un acord maritim între cele două ţări aflate tehnic în stare de război, relatează AFP, potrivit Agerpres.
“Este timpul să revizuim cadrul… care a făcut posibilă obţinerea unui rezultat privind o frontieră maritimă şi, de asemenea, să lucrăm pentru pace pe uscat”, a declarat principalul consilier pentru securitate energetică al preşedintelui Joe Biden în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul unei vizite la Beirut.
În octombrie 2022, după o mediere îndelungată a emisarului Hochstein, Israelul şi Libanul au semnat un acord “istoric” care delimitează graniţa lor maritimă şi ridică astfel obstacolele în calea prospectării hidrocarburilor în câmpul gazeifer offshore din zonă.
Libanul, care mizează pe prezenţa resurselor naturale pentru a face faţă unei crize economice fără precedent, a început săptămâna trecută forajele de explorare la blocul 9, amplasamentul potenţialului câmp Karish, din care o parte se află în apele teritoriale ale Israelului.
După retragerea armatei israeliene din sudul Libanului în 2000, după 22 de ani de ocupaţie, ONU a trasat o “Linie albastră” care marchează graniţa dintre cele două ţări. Căştile albastre sunt prezente în sudul Libanului din 1978.
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Diana Buzoianu, a declarat joi, la viaductul de la Poiana…
Două fonduri administrate de SAI Star Asset Management au ajuns să dețină 6,7% din BVB,…
Fosta vicepreşedintă americană Kamala Harris a anunţat joi că va publica în septembrie o carte,…
Președintele rus Vladimir Putin a promulgat joi o lege ce prevede pedepsirea căutărilor pe internet…
Este o crimă pentru comunităţile locale care sunt expuse la inundaţii să dai cu piciorul…
Guvernul spaniol de stânga este "deschis", sub rezerva anumitor condiţii, ideii unei posibile revizuiri a…
This website uses cookies.
Read More