Eugen Lascu: Au început să apară tot mai mulți tineri antreprenori succesori – video

Antreprenoriatul român îşi trăieste copilăria, chiar şi la 30 de ani de la Revoluţie, spune Eugen Lascu, managing partner la Thepesia Corporate Advisory.

Domnia sa explică: “Suntem încă în faza antreprenorilor fondatori, cei care au îndrăznit să fie antreprenori. Înainte de Revoluție, să te fi ferit Dumnezeu să fi făcut vreo inițiativă antreprenorială pentru că ai fi fost înfierat cu mânie revoluționară. Cei mai mulţi care au devenit antreprenori după Revoluţie sunt cei care aveau vocația de antreprenor, alții au fost oportuniști.

Oamenii ăștia au trăit într-o lume extrem de impredictibilă, de volatilă, uneori ostilă, economic, social și au trebuit să lupte tot timpul cu ea folosindu-şi inteligența intuitivă, energia, apetența la risc, dar nu au avut timp să se educe și cine să îi educe.

Aceşti antreprenori nu au o dezvoltare conceptuală foarte elaborată. În schimb ne apropiem de pragul de maturizare al mediului antreprenorial. Au început să apară tot mai mulți antreprenori succesori. În mediul antreprenorial de succes românesc sunt unele povești fascinante, minunate.

La ora actuală apar tot mai mulţi tineri succesori în mediul antreprenorial. Am un program de mentorship cu o bună parte din acești tineri, chiar și cu cei mai în vârstă, prin care îi înarmez cu concepte astfel încât să îi facă mai rezistenți, mai rezilienți. O bună parte din aceşti tineri au absolvit facultăți în străinătate, au o bază teoretică foarte bună, iar acest mentorship îi ajută să convertească fundamentul lor teoretic în practică pornind de la niște concepte şi principii.

Procesul acesta este unul încurajator pentru mine. În unele cazuri în care știu că părinții fondatori sunt oameni care au o stare materială foarte bună, mă aşteptam la câţiva din aceşti tineri să nu fie atât de determinaţi, dar m-a suprins determinarea tinerilor succesori pentru că au conștiința familiei lor, la care adaugă şi ştiinţa de management.”

Vezi detalii aici: https://financialintelligence.ro/category/educatie-antreprenoriala/

În calitate de consultant, Eugen Lascu are o experiență vastă în managementul schimbării (change management – componentă umană a schimbării) și finanțarea corporativă.

Articole recente

OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 14 milioane lei în primul semestru din 2022

OTP Bank România a înregistrat o pierdere de 14 milioane lei în primul semestru din…

2 minute ago

Raiffeisen Bank plasează o emisiune de obligațiuni sustenabile senior nepreferențiale, denominate în lei

Raiffeisen Bank S.A. a plasat ieri o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei, fiind…

11 minute ago

Seimul (parlamentul) Letoniei a declarat Rusia “stat care susţine terorismul” şi a cerut UE să nu mai elibereze vize ruşilor

Seimul (parlamentul) Letoniei a adopta joi o declaraţie în care desemnează Rusia drept 'ţară care…

31 de minute ago

USR solicită retragerea noilor legi ale Educaţiei, apreciind că acestea amplifică politizarea şi sunt anti-liberale

USR solicită retragerea noilor legi ale Educaţiei prezentate de ministrul Sorin Cîmpeanu, apreciind că proiectele…

41 de minute ago

Creșteri semnificative estimate pentru S&T România în urma finalizării proiectului „Focus” la nivelul Grupului Kontron AG

În urma unei strategii de concentrare a activității pe soluțiile inteligente IoT și de adaptare…

46 de minute ago

Clienții IMM de la Raiffeisen Bank pot folosi telefonul sau tableta ca terminal de plată (POS) pentru serviciile și produsele lor

RaiPOS (SoftPOS - Soft Point of Sale) este aplicația care transformă telefonul sau tableta într-un…

o oră ago