Energie

Eugen Tomac: Este esenţial ca politica energetică a UE să aibă o abordare unitară, pentru a evita şantajarea statelor membre

Politica energetică a Uniunii Europene trebuie să aibă o abordare unitară, pentru a evita şantajarea statelor membre de către furnizori precum Rusia, care foloseşte în prezent Gazpromul “mult mai eficient decât o făcea în trecut cu Armata Roşie”, susţine europarlamentarul Eugen Tomac, potrivit Agerpres.

“Am solicitat Comisiei Europene să-mi prezinte care sunt măsurile pe care le va lua Uniunea Europeană pentru a sprijini populaţia cu venituri reduse pentru a depăşi această criză generată de creşterea facturilor la energie. Astfel, Comisia a creat un grup de coordonare privind sărăcia energetică şi consumatorii vulnerabili pentru a oferi asistenţă tehnică. În acest sens a luat o serie de măsuri concrete de combatere a sărăciei energetice şi de sprijinire a consumatorilor vulnerabili în cadrul pachetului “Fit for 55″, dar în special prin Directiva revizuită privind eficienţa energetică”, a scris Tomac, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că pe termen scurt, Comisia Europeană propune un set de măsuri concrete menite să protejeze cetăţenii, cum ar fi reduceri fiscale neselective sau specifice, prevenirea deconectării reţelelor şi amânarea plăţilor.

Totodată, executivul european va implementa o serie de măsuri pentru a atenua volatilitatea preţurilor pe viitor, precum creşterea ponderii energiei din surse regenerabile, investiţiile în eficienţa energetică şi renovarea clădirilor, precum şi facilitarea capacitării consumatorilor şi consolidarea în continuare a rezilienţei sistemului energetic, afirmă eurodeputatul român.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană ia în calcul achiziţia comună de stocuri de gaze de rezervă şi va propune în acest sens un nou cadru juridic pentru gaze şi hidrogen.

“Consider că pentru a proteja pe viitor cetăţenii europeni de astfel de şocuri, este esenţial ca politica energetică a UE să aibă o abordare unitară, pentru a evita şantajarea statelor membre de către furnizori precum Rusia, care foloseşte în prezent Gazpromul mult mai eficient decât o făcea în trecut cu Armata Roşie”, a mai scris europarlamentarul Eugen Tomac pe pagina de socializare.

Articole recente

Angajamente propuse de Vodafone România, în tranzacția Telekom România Mobile Communications

Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…

o oră ago

DNSC: Continuă campaniile frauduloase care promovează o aşa-zisă platformă de investiţii de stat

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…

2 ore ago

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de către DIGI România și Vodafone România

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…

2 ore ago

Z.ai, cel mai recent model de IA al Chinei, spune că este mai ieftin de utilizat decât DeepSeek

Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…

2 ore ago

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României (Concordia)

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More