Eurohold a vândut Avto Union și Eurolease Group

Eurohold Bulgaria a semnat un contract de vânzare a 100% din capitalul filialelor sale Avto Union și Eurolease Group către Asterion Bulgaria AD, potrivit unui comunicat de presă.

Avto Union include partea din afacerea cu automobile a Eurohold care nu a fost încă vândută. În ultimul an, Eurohold a cedat cea mai mare parte a activelor sale prin mai multe tranzacții, inclusiv cele de importatori și distribuitori de mărci de top care au o cotă de piață mare, cum ar fi Mazda, Nissan, Renault, Dacia, etc. În urma acestor tranzacții, cinci filiale mai mici au fost lăsate în structura Avto Union, care oferă puține mărci auto, scutere și motociclete pe piața bulgară, precum și soluții de petrol, lubrifianți și combustibili.

Eurolease Group unește activitatea de l­­­easing, care este organic legată de cea auto și include șase filiale care oferă servicii de leasing financiar, soluții de închiriere pe termen scurt și lung de mașini noi și la mâna a doua, în Bulgaria și Republica Macedonia de Nord.

Vânzarea celor două companii face parte din strategia Eurohold de a se concentra pe afacerile sale din domeniul energiei și ale asigurărilor. Tranzacția va reduce în mod semnificativ gradul de îndatorare al holdingului, întrucât companiile de leasing operează în mod tradițional cu un grad ridicat de îndatorare.

Eurohold este acționar majoritar al Electrohold, care deține cel mai mare distribuitor, furnizor și comerciant de energie electrică din Bulgaria, are 3.000 de angajați și deservește 3 milioane de clienți. Eurohold este, de asemenea, proprietarul Euroins Insurance Group, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări din sud-estul Europei, care are 3.000 de angajați și deservește peste 4 milioane de clienți din 13 țări. Euro-Finance AD, compania specializată în investiții și servicii de brokerage, va continua, de asemenea, să facă parte din structura Eurohold.

Asterion Bulgaria este un grup de mai multe companii care operează în diferite domenii, inclusiv vânzări de mașini, activități de service și livrare de piese de schimb.

Eurohold Bulgaria AD este un important grup energetic și financiar care operează în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est (CESEE). Este listată la Bursa din Bulgaria și Varșovia. Eurohold deține Euroins Insurance Group AD (EIG), unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din regiune. EIG oferă o gamă completă de produse de asigurare, deservește peste 4 milioane de clienți din 13 țări și are peste 3.000 de angajați. În 2021, Eurohold a achiziționat prin subholdingul deținut în totalitate, Eastern European Electric Company, filialele companiei energetice cehe CEZ Group din Bulgaria, care operează acum sub marca Electrohold, au peste 3.000 de angajați.

Articole recente

Explozii identificate de seismologi în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore, potrivit televiziunii suedeze SVT

Gazul se revarsă în Marea Baltică prin trei scurgeri separate de pe conductele Nord Stream…

7 ore ago

Acuzată de corupţie, compania Oracle va plăti 23 de milioane de dolari Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA

Compania americană de software Oracle va plăti Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA…

7 ore ago

Vladimir Putin spune că amenințarea nucleară nu este un cacealma. Ar trebui să-l credem pe cuvânt (Washington Post)

Autor: Joseph Cirincione (Joseph Cirincione este autorul cărții „Coșmaruri nucleare: securizarea lumii înainte de a…

10 ore ago

Polonia a inaugurat un gazoduct strategic prin care va primi gaz natural norvegian

Oficiali din Polonia, Norvegia şi Danemarca au participat marţi la inaugurarea unui gazoduct strategic care…

10 ore ago

Grupul Purcari achiziționează pachetul majoritar într-o Cramă din Bulgaria

Purcari Wineries PLC („Grupul Purcari”) a anuntat astazi semnarea contractului de achizitie a pachetului majoritar…

11 ore ago