Categories: Asigurari

Euroins, după amenda primită de la ASF: Depunem toate eforturile pentru a îmbunătăţi în continuare toate procedurile privind timpul necesar procesării daunelor şi achitării prompte a despăgubirilor

Euroins România Asigurare-Reasigurare SA transmite că depune toate eforturile pentru a îmbunătăţi în continuare toate procedurile privind timpul necesar procesării daunelor şi achitării prompte a despăgubirilor, anunţul fiind făcut după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat compania tocmai pentru întârzierea plăţilor, potrivit news.ro.

„Euroins depune toate eforturile pentru a procesa cererile cât mai rapid şi cât mai eficient posibil. Rezultatele schimbărilor pe care le implementăm în cadrul companiei au adus deja îmbunătăţiri vizibile, întrucât primim din ce în ce mai multe reacţii pozitive de la clienţi. Procesăm şi plătim mai mult de 12.000 de dosare de daună pe lună, pe care continuăm să le soluţionăm într-un termen cât mai scurt. Subliniem că situaţia la care se face referire în comunicarea ASF, este doar excepţională, limitată la câteva zeci de cazuri şi nu este o practică obişnuită”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Drept dovadă, în medie, în T1 2022, Euroins a plătit daune în doar 5 zile, pentru mai mult de 35.000 de dosare, cu 25% mai rapid decât plăţile din ultima parte a anului 2021, afirmă compania. Acest indicator s-a îmbunătăţit constant în ultimul an. În T4 2021, Euroins Romania a raportat oficial Autoritatii de Supraveghere Financiara că a plătit daune, în medie, în mai puţin de 7 zile.

”Rezultatele actuale arată o evoluţie semnificativă faţă de prima parte a anului trecut, când, în T2 2021, timpul mediu de plată a daunelor auto era de 38 de zile. Performanţa Euroins România, în prima parte a acestui an, vine ca urmare a schimbărilor începute în 2021, alături de creşterea echipei de experţi, digitalizarea companiei şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor în toate serviciile pe care le oferim”, precizează Euroins.

ASF a sancţionat Euroins cu amendă în cuantum de 419.900 lei pentru efectuarea cu întâriziere a plăţilor dosarelor de daună şi neachitare penalităţilor de întârziere.

Articole recente

Retailerii europeni sting lumina şi reduc programul de funcţionare pentru a economisi energia

Pe măsură ce facturile la energie cresc şi apare riscul raţionalizării, unii retaileri europeni au…

13 minute ago

Ungaria limitează exporturile de lemn de foc din cauza crizei energetice

Guvernul ungar controlează, începând de miercuri, comerţul cu lemn de foc prin intermediul unor noi…

26 de minute ago

Ministrul Mediului: Nivelul radiaţiilor, în perioada războiului, nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România

Nivelul radiaţiilor, în perioada războiului, nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România,…

32 de minute ago

Mol a plătit banii datoraţi de Rusia Ucrainei pentru reluarea livrărilor de petrol prin conducta Drujba

Mol, cea mai mare companie de rafinare din Ungaria, a anunţat miercuri că a plătit…

33 de minute ago

China îşi retrage promisiunea de a nu trimite trupe în Taiwan după unificare

China şi-a retras o promisiune de a nu trimite trupe sau personal administrativ în Taiwan…

o oră ago

Popeyes România pregătește deschiderea celui de-al treilea restaurant, în AFI Cotroceni

Popeyes România anunță deschiderea celui de-al treilea restaurant în București, în AFI Cotroceni, pe 20…

o oră ago