Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzEuropa are nevoie de propria versiune a așa-numitului Department of Government Efficiency al lui Elon Musk, a declarat luni directorul general al Deutsche Telekom, Tim Höttges, care a făcut o pledoarie înflăcărată pentru ca regiunea să reducă birocrația din industria telecomunicațiilor, scrie CNBC.
Europa rămâne în urma unor omologi precum SUA și China în ceea ce privește inovațiile tehnologice cheie, cum ar fi inteligența artificială și rețelele 5G de ultimă generație, a declarat Höttges în timpul unei mese rotunde la evenimentul Mobile World Congress din Barcelona.
„Europa are nevoie de un DOGE”, a spus Höttges audienței, vorbind alături de Margherita Della Valle de la Vodafone, Christel Heydemann de la Orange și Marc Murtra de la Telefonica.
„Avem nevoie de o inițiativă pentru a reduce birocrația și această administrație aici, pentru că sunt zeci de mii de oameni care stau acolo și administrează industriile noastre”, a adăugat el.
Administrația Trump a anunțat planurile de a lansa DOGE abia anul trecut. Inițiativa, care este condusă de miliardarul Elon Musk, patronul Tesla, a fost însărcinată cu reducerea costurilor administrative ale guvernului federal.
DOGE nu este de fapt o agenție guvernamentală, iar liderul său, Musk, nu este un oficial ales. De la înființarea sa, DOGE a încercat să reducă cheltuielile agențiilor guvernamentale federale, făcând reduceri uriașe de locuri de muncă la departamentele pentru apărare, educație și energie.
Höttges a declarat că a numărat toate autoritățile de reglementare cu care are de-a face Deutsche Telekom – inclusiv organismele de supraveghere a mass-media, a securității cibernetice și a vieții private – și că numărul total a ajuns la aproximativ 270.
Acesta a adăugat că, spre deosebire de alte companii de telecomunicații europene, Deutsche Telekom își poate obține majoritatea veniturilor din SUA prin intermediul participației sale majoritare în rețeaua americană de telefonie mobilă T-Mobile.
Așa cum au făcut în mod frecvent firmele de telecomunicații în edițiile anterioare ale MWC, Höttges a făcut un apel reînnoit pentru ca Europa să reducă barierele din calea consolidării piețelor din industrie.
„Nu există niciun motiv pentru care fiecare piață trebuie să funcționeze cu trei sau patru operatori”, a spus el. „Ar trebui să construim o piață unică europeană”.
Totuși, analiștii nu văd în consolidarea industriei un „glonț de argint” pentru sector.
Florian Gröne, Global Telecommunications Lead la PwC, a declarat că, deși reglementările UE au dus la „fragmentare” în regiune, nu este sigur că este de acord cu „mantra industriei conform căreia este nevoie de consolidare transfrontalieră și totul va fi bine”.
„Un model de telecomunicații integrat pe verticală are scopul său, dar nu este obiectivul potrivit pentru a obține rezultate atât din perspectiva întreprinderii, cât și din perspectiva reglementării și a societății”, a declarat Gröne pentru CNBC în cadrul unei convorbiri telefonice de săptămâna trecută, înainte de MWC.
Höttges a adăugat că Europa ar trebui să ia serios în considerare taxarea giganților tehnologici din SUA, cum ar fi Amazon, Microsoft și Netflix, o taxă pentru utilizarea rețelelor operatorilor de telefonie mobilă, o inițiativă care a fost propusă de mai multe ori în trecut.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More