Agricultură

Europarlamentarul Daniel Buda: “Îi asigur pe fermieri de toată susținerea mea – Culoarele de solidaritate pentru cerealele ucrainene să fie folosite în adevăratul scop, pentru cei care au cu adevărat nevoie”

Cerealele ucrainene trebuie să ajungă în ţările africane, acolo unde este într-adevăr nevoie, sau în ţările europene, precum Italia sau Spania, unde a existat o secetă severă; nicidecum aceste cereale nu ar trebui să pună presiune pe piaţa europeană, ne-a declarat europarlamentarul Daniel Buda, cel care a sesizat printre primii problema cerealelor ucrainene pentu fermierii români.

Domnia sa ne-a explicat: “În primul rând, aș vrea să-i asigur pe fermieri de toată susținerea mea. Încă din primele momente am încercat să vin în întâmpinarea lor prin scrisori adresate președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sau prin dialoguri lungi și mai puțin “prietenoase” cu comisarul pentru agricultură.

Problema cerealelor din Ucraina poate fi relativ ușor rezolvată prin facilitarea fluxului. Culoarele de solidaritate au fost create pentru a facilita tranzitul cerealelor ucrainene spre țările din Africa. A sosit momentul ca aceste culoare să fie folosite în adevăratul scop. În regiunea Sahel, de exemplu, 18 milioane de oameni se confruntă cu fenomenul de foamete severă. Prin urmare aceste cereale trebuie să ajungă în ţările africane, acolo unde este într-adevăr nevoie, sau în ţările europene, precum Italia sau Spania, unde a existat o secetă severă. Nicidecum aceste cereale nu ar trebui sa pună presiune pe piaţa europeană.

Îl felicit de asemenea pe domnul prim-ministru Nicolae Ciucă pentru solidaritatea, sprijinul arătat fermierilor și pentru decizia de a acorda ajutor financiar suplimentar. De asemnea, apreciez intervenția domnului președinte Klaus Iohannis în discuțiile purtate cu Ursula von der Leyen, prin care a redeschis posibilitatea ca Comisia Europeană să ofere noi resurse finaciare fermierilor din România. Gestionarea corectă a fluxurilor de cereale este rezolvarea tuturor problemelor: ajutor dat Ucrainei, diminuarea fenomenului de foamete în Africa şi, nu în ultimul rând, ajutor oferit fermierilor noștri”.

Fermierii din întreaga ţară vor protesta, vineri, nemulţumiţi de ”soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”. Sute de vehicule şi utilaje agricole se vor deplasa cu viteză redusă, în coloană, în mai multe zone ale ţării.

 

Articole recente

Google nu a avertizat 10 milioane de persoane despre cutremurul din Turcia (BBC)

Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…

25 de minute ago

Inundații semnificative, în județele Suceava și Neamț, în urma furtunilor

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…

39 de minute ago

Vremea Schimbării (opinie Eugen Lascu)

Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…

48 de minute ago

De ce nu vin specialiștii în companiile de stat?

Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…

o oră ago

Nazare: Abuzurile ANAF nu sunt lucruri noi

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More