Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzÎn perioada octombrie-decembrie 2024, comparativ cu trimestrul patru din 2023, cel mai semnificativ avans anual a fost raportat în Croaţia (13,9%), Polonia (13,8%), România (13,1%), Bulgaria (13%) şi Letonia (12,6%), în timp ce alte trei state membre UE au raportat creşteri de 10% sau mai mult: Ungaria (11,9%), Letonia (11,4%) şi Lituania (10,7%).
Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. La nivelul Uniunii Europene, costurile salariale au înregistrat o creştere anuală de 4,7% în trimestrul patru din 2024, iar costurile non-salariale un avans anual de 3%.
În trimestrul patru din 2024, avansul costurilor cu forţa de muncă în România a fost generat de creşterea cu 11,9% a costului orar al forţei de muncă în domeniul business, în timp ce în domeniul non-business s-a înregistrat un avans de 16,8%.
Pe sectoare ale economiei, în România costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 10,3% în construcţii, cu 12,4% în servicii şi cu 11,4% în industrie. În UE, costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 4,5% în construcţii, cu 4,2% în servicii şi cu 4,9% în industrie.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
Pai pentru că trebuie să ne wlinuem și noi, încet încet cu salariile din vest!! Cum sa diminuezi migrația interna daca tu ai salarii maiici că în vest?? In plus este un principiu de solidaritate sociala și între generații!!!Cum să susții sistemul de sanstate, dacavtu nu cotizezi și ești solidar cu cei bolnavi. acum?? Și tu când vei fi bolnav și nu vei lucra beneficiezi de serviciile de sănătate!! Cum sa nu fi solidar cu părinții tăi care au muncit și au contribuit la sistemul de pensii atunci...iar tu contribui acum că sa ii susții pe ei? E o solidaritate între generații care există încă din paleolitic!!