Categories: International

Evergrande le oferă investitorilor posibilitatea de a fi plătiţi cu proprietăţi în loc de numerar

China Evergrande Group, un mare dezvoltator imobiliar chinez care în prezent trece prin dificultăţi financiare, a demarat sâmbătă un proces în cadrul căruia investitorii săi pot să îşi recupereze banii sub forma unor proprietăţi imobiliare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Evergrande, un grup care are datorii de peste 300 de miliarde de dolari, trece printr-o gravă criză de lichidităţi şi caută cu disperare fonduri pentru a-şi plăti creditorii şi furnizorii. Joi compania are de rambursat dobânzi în valoare de 83,5 milioane de dolari.

Într-un comunicat postat sâmbătă pe reţeaua chineză WeChat, Evergrande a anunţat că investitorii interesaţi să îşi răscumpere produsele de tip “wealth management ” sub forma unor active fizice, în loc de numerar, ar trebui să îşi contacteze consultanţii de investiţii sau să viziteze birourile locale Evergrande.

Potrivit unor informaţii apărute anterior în presă, peste 70.000 de persoane, inclusiv mulţi angajaţi ai Evergrande, au cumpărat astfel de produse de tip “wealth management”. Publicaţia financiară Caixin susţine că astfel de produse cu o valoare de aproximativ 40 de miliarde de yuani (6,2 miliarde de dolari) au ajuns în prezent la maturitate.

În încercarea de a-i convinge pe investitori să nu ceară rambursarea în numerar, Evergrande le oferă reduceri semnificativ de preţ la activele imobiliare. Astfel investitorii pot primi apartamente cu un discount de 28%, spaţii de birouri cu un discount de 46% şi locuri de parcare sau spaţii de retail la un discount de 52%.

Potrivit unui document bursier publicat la începutul acestei luni, Evergrande a rambursat datorii de 219,5 milioane de dolari către furnizorul Skshu Paint Co Ltd sub forma unor apartamente în trei complexe rezidenţiale care nu au fost încă finalizate.

De la începutul acestui an, valoarea acţiunilor Evergrande a scăzut cu aproape trei sferturi iar recent mai multe agenţii de rating au retrogradat Evergrande şi mai mult în zona junk, avertizând că există riscul intrării în incapacitate de plată.

Articole recente

Preşedintele chinez promite în Arabia Saudită consolidarea legăturilor cu ţările din Golf

Preşedintele chinez Xi Jinping a asigurat vineri în Arabia Saudită că ţara sa doreşte să-şi…

o oră ago

Putin: Orice ţară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ştearsă de pe faţa pământului

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis vineri că orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia…

o oră ago

Mediul de afaceri din România este consternat de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen (CDR)

Mediul de afaceri din România reprezentat de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) este consternat de…

o oră ago

Economistul Ciprian Dascălu: Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%

Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%, iar inflaţia s-ar putea situa la…

o oră ago

Bittnet Group preia 70% din pachetul de acțiuni al Dataware Consulting SRL (Dataware)

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piața Principală a Bursei de Valori…

o oră ago

CE: Obiectivele pentru 2030 privind reducerea la zero a poluării sunt realizabile, dar necesită acţiuni mai ferme

Politicile Uniunii Europene au contribuit la reducerea poluării aerului, precum şi a poluării cu pesticide,…

2 ore ago