Energie

Exxon Mobil intenţionează să îşi majoreze investiţiile cu 16% în 2020

Exxon a precizat că va cheltui aproximativ 2,5 miliarde de dolari pe an pentru a explora noi rezerve de petrol şi gaze naturale. Compania a precizat că lucrările sale de explorare în următorii trei ani se vor concentra pe forajele offshore în ape adânci şi proiecte care pot alimenta portofoliul său de gaze naturale lichefiate.

 

Grupul petrolier american Exxon Mobil Corp a anunţat miercuri că anul viitor intenţionează să îşi majoreze cheltuielile de capital cu 10% până la 16%, semn că grupul vrea să îşi restabilească producţia de petrol şi gaze naturale în pofida presiunilor venite de la investitori pentru majorarea recompenselor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Exxon Mobil estimează un avans de 4 miliarde de dolari în acest an al cheltuielilor sale de capital, care ar urma să ajungă la 30 de miliarde de dolari. Anul următor, Exxon se aşteaptă să cheltuie între 33 şi 35 de miliarde de dolari şi între 30 şi 35 de miliarde de dolari în următorii ani de până în 2025.

“Societatea are nevoie ca noi să facem aceste investiţii. Poate cel mai mare risc cu care se confruntă industria petrolieră în prezent este nivelul scăzut al investiţiilor”, a spus Darren Woods, directorul general Exxon.

Exxon Mobil i-a asigurat pe investitori şi analişti că toate aceste cheltuieli vor da rezultate. Grupul petrolier şi-a majorat ţinta de creştere a profitului în 2025 cu cinci puncte procentuale până la 140% comparativ cu nivelul din 2017. Câştigurile potenţiale cumulate până în 2025 au fost majorate cu nouă miliarde de dolari, comparativ cu ţintele anunţate la reuniunea cu investitorii de anul trecut.

Exxon a precizat că va cheltui aproximativ 2,5 miliarde de dolari pe an pentru a explora noi rezerve de petrol şi gaze naturale. Compania a precizat că lucrările sale de explorare în următorii trei ani se vor concentra pe forajele offshore în ape adânci şi proiecte care pot alimenta portofoliul său de gaze naturale lichefiate.

În apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, companiile ExxonMobil şi OMV Petrom explorează împreună blocul Neptun, unde primele estimări arată existenţa unor zăcăminte de gaze între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi.

OMV Petrom îşi doreşte foarte mult să continue proiectul de gaze din Marea Neagră, însă, deocamdată, nu se întrunesc condiţiile necesare pentru a fi luată decizia de a merge mai departe, a declarat, la finele lunii februarie, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom. 

Articole recente

Percheziţii DNA la Poliţia Locală şi Poliţia Capitalei într-un dosar privind încheierea unor contracte de achiziţie

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează, luni, percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţul Călăraşi într-un…

29 de minute ago

18 companii listate la Bursa de Valori București, din Piața Principală și Piața AeRO, au obținut nota maximă VEKTOR (ARIR)

ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (IR), publică…

42 de minute ago

Interviu Ștefan Minovici: Sistemul de sănătate din România – în metastază profundă

Ștefan Minovici, despre sistemul de sănătate: Deși salariile au fost îmbunătățite substanțial în ultimii ani,…

o oră ago

Depreciere de 65 de miliarde de dolari a grupului Adani, pe fondul vânzărilor în lipsă masive

Majoritatea acțiunilor companiilor din grupul Adani și-au adâncit scăderile abrupte până luni, după ce investitorii…

o oră ago

Şanse mari de conflict militar cu China (preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Camerei Reprezentanţilor)

Un important congresmen republican a declarat duminică că şansele de a avea un conflict militar…

o oră ago