Categories: International

Facebook și Twitter sunt sub asediu, după ce fotbaliștii din Anglia se confruntă cu abuzuri rasiale online

Reţelele Facebook și Twitter sunt criticate din cauza eșecului de a acționa suficient de repede pentru a face față unei inundații de abuzuri rasiale îndreptate împotriva jucătorilor de fotbal din Anglia, după pierderea echipei în fața Italiei în finala Euro 2020, potrivit CNBC.

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost ținta unui torent de comentarii rasiste pe principalele platforme de socializare, după ce Anglia a pierdut duminică. Cei trei jucători au ratat penalty-uri în finala cu Italia.

Organul de conducere al Asociației de Fotbal a condamnat abuzul într-o declarație duminică seară, spunând că a fost „îngrozit de rasismul online care a fost îndreptat către unii dintre jucătorii noștri din Anglia pe rețelele de socializare”.

“Nu am putea fi mai clari că cineva din spatele unui comportament dezgustător nu este binevenit să urmărească echipa”, a declarat asociația pe Twitter. „Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectați, în timp ce îndemnăm la pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”.

Reacția rasistă a evidențiat cantitatea enormă de abuzuri online pe rețelele sociale și a ridicat întrebări cu privire la faptul dacă companiile de tehnologie fac suficient pentru a combate acest lucru. Mai multe echipe sportive britanice și sportivi de top au boicotat Facebook, Instagram și Twitter într-un weekend în aprilie pentru a protesta împotriva eșecului companiilor de a elimina postările rasiste și sexiste.

Guvernul britanic își propune să combată marile companii de tehnologie din cauza proliferării de conținut dăunător. Legislația propusă, cunoscută sub numele de proiectul de lege privind siguranța online, oferă organului de supraveghere media puterea de a amenda companiile cu până la 18 milioane de lire sterline (24,9 milioane de dolari) sau 10% din veniturile lor anuale globale, oricare dintre acestea este mai mare, pentru abuzuri.

„Îmi exprim furia cu privire la teribilele abuzuri rasiste asupra jucătorilor noștri eroi”, a declarat secretarul de cultură britanic Oliver Dowden într-un tweet de luni dimineață.

Un alt politician din Marea Britanie, membru conservator al parlamentului, Damian Collins, a urmărit Facebook, întrebând gigantul tehnologic câte conturi a șters în condițiile în care discursurile de ură sunt interzise .

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că firma a acţionat rapid pentru a elimina abuzul rasial îndreptat împotriva jucătorilor din Anglia. „Nimeni nu trebuie să experimenteze abuzuri rasiste nicăieri și nu vrem acest lucru pe Instagram”, a spus purtătorul de cuvânt. „Am eliminat rapid comentariile și conturile care exprimă abuzurile asupra fotbaliștilor din Anglia noaptea trecută și vom continua să luăm măsuri împotriva celor care încalcă regulile noastre.”

“Abominabilul abuz rasist îndreptat împotriva jucătorilor din Anglia aseară nu are loc pe Twitter”, a declarat un purtător de cuvânt al Twitter pentru CNBC.

„În ultimele 24 de ore, printr-o combinație automatizată bazată pe învățarea automată și revizuirea umană, am eliminat rapid peste 1000 de tweets și am suspendat definitiv o serie de conturi pentru încălcarea regulilor noastre”, a mai spus oficialul Twitter.

Articole recente

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

24 de minute ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

25 de minute ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

26 de minute ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

43 de minute ago

Chiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism când stăteam la cozi

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când…

45 de minute ago

Ucraina poate conta pe NATO ”atât timp cât va fi necesar” (Stoltenberg)

Ucraina poate conta pe susţinerea NATO ''atât timp cât va fi necesar'', a declarat miercuri…

54 de minute ago