Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzSursa foto: pixabay.com
Cererea pentru unele produse a fost afectată de extinderea epidemiei de coronavirus (Covid-19), a avertizat FAO, potrivit Agerpres.
FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr. În februarie, acest indice a scăzut cu 1%, comparativ cu ianuarie, până la un nivel de 180,5 puncte.
Preţul uleiurilor vegetale, care a atins cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, ca urmare a majorării preţurilor la uleiul de palmier, soia, floarea soarelui şi rapiţă, a scăzut cu 10,3% în februarie. La cereale, creşterea preţului s-a atenuat la 0,9%, în condiţiile în care preţurile internaţionale pentru toate cerealele importante, cu excepţia orezului, au scăzut. FAO a apreciat că extinderea epidemiei a contribuit la declinul preţurilor, pe fondul temerilor privind efectele asupra economiei globale.
De asemenea, preţul cărnii a înregistrat o scădere de 2% în februarie, în contextul reducerii achiziţiilor în China epicentrul epidemiei.
În schimb, a crescut cu 4,6% preţul produselor lactate, şi cu 4,5% preţul zahărului.
FAO se aşteaptă în acest al la o producţie de grâu de 763 milioane de tone, aproape neschimbată faţă de nivelul record înregistrat în 2019.
Exim Banca Românească prelungește până la finalul lunii august oferta unică de economisire care permite…
Grupul Financiar Banca Transilvania a participat pentru prima dată în acest an la exercițiul european…
Statele Unite şi NATO lucrează la un nou mecanism de furnizare de echipamente militare americane…
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra unui val de înșelătorii online în care…
Adrian Țuțuianu (PSD) a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în cadrul…
Un grup de acționari ai Fondului Proprietatea, care dețin împreună 5,27% din capitalul social, solicită…
This website uses cookies.
Read More