Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzFBI a avertizat, joi, că „actori rău intenționați” se dau drept înalți oficiali americani în mesaje vocale generate de inteligența artificială, care vizează actuali și foști oficiali guvernamentali, precum și contactele acestora, scrie CNBC.
„Dacă primiți un mesaj care pretinde a fi de la un oficial american de rang înalt, nu presupuneți că este autentic”, a declarat FBI într-un anunț.
De luna trecută, escrocii „au trimis mesaje text și mesaje vocale generate de inteligența artificială – tehnici cunoscute sub numele de smishing și, respectiv, vishing – care pretind că provin de la un oficial american de rang înalt, în efortul de a stabili o relație înainte de a obține acces la conturi personale”, a declarat FBI.
Anunțul menționa că, printre altele, escrocii obțin acces la aceste conturi trimițând țintelor lor linkuri rău intenționate, despre care susțin că vor muta conversațiile către o platformă de mesagerie separată.
Prin accesarea conturilor personale sau guvernamentale ale oficialilor americani, actorii rău intenționați ar putea apoi viza alți oficiali sau asociații acestora folosind informații furate, potrivit anunțului.
„Informațiile de contact obținute prin intermediul schemelor de inginerie socială ar putea fi folosite și pentru a se da drept contacte în scopul obținerii de informații sau bani”, a declarat FBI.
Anunțul nu precizează ce oficiali americani au fost impersonați, dar precizează că „multe” dintre țintele schemei sunt „actuali sau foști oficiali de rang înalt ai guvernului federal sau statal american și contactele acestora”.
FBI nu a răspuns imediat solicitării CNBC pentru detalii suplimentare despre amploarea și potențialele origini ale escrocheriei vishing.
FBI a avertizat anterior că infractorii folosesc inteligența artificială generativă pentru a realiza noi scheme de fraudă financiară la scară mai mare.
O astfel de tehnologie poate fi utilizată pentru a genera text, imagini, audio și video pentru a păcăli potențialele victime să trimită bani, să cadă pradă sextorcării și multe altele.
Principalele trei infracțiuni cibernetice din 2024 au fost phishing-ul, extorcarea și încălcarea datelor cu caracter personal, conform datelor FBI.
Persoanele în vârstă au suferit cele mai mari pierderi, de aproape 5 miliarde de dolari, arată datele.
Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…
În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…
Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…
Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a lansat un mesaj către antreprenori şi îi roagă să spună…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…
This website uses cookies.
Read More