International

Ferrero opreşte producţia la fabrica din Belgia, din cauza temerilor privind o epidemie de salmonella

Agenţia Federală pentru Siguranţă Alimentară (Afsca) din Belgia a ordonat producătorului italian de dulciuri Ferrero să oprească deocamdată producţia la fabrica din Arlon (Belgia) şi să recheme toate produsele fabricate la această unitate, din cauza temerilor privind o epidemie de salmonella, transmite DPA, potrivit Agerpres.

“Agenţia a retras vineri autorizaţia fabricii Ferrero din Arlon. Întreaga gamă de produse Kinder de la această unitate este retrasă de la comercializare, indiferent de data la care au fost produse”, au informat autorităţile belgiene, care acuză Ferrero că nu a prezentat suficiente informaţii în timpul investigaţiei.

Sunt vizate produsele Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi şi Schoko-Bons produse în Arlon.

Şi distribuitorilor li s-a cerut retragerea produselor din magazine.

Fabrica din Arlon nu va fi redeschisă până când nu vor fi îndeplinite toate cerinţele privind securitatea alimentară, a precizat Afsca.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) anunţase miercuri că împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) investighează zeci de cazuri de infecţie cu salmonella care au legătură cu consumul de produse de ciocolată în cel puţin nouă state europene.

Luni, Ferrero a retras de la comercializare ouăle de ciocolată Kinder Surprise în Marea Britanie şi Irlanda, precizând că este vorba de o măsură preventivă, iar de marţi nu au mai fost comercializate o serie de produse Kinder fabricate la Arlon şi care erau vândute în Franţa, Belgia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Germania şi Suedia. Ulterior, retrageri de produse de la raft au fost lansate în mai multe ţări, inclusiv din Statele Unite şi Australia.

Ferrero susţine că niciun produs marca Kinder comercializat pe piaţă nu a ieşit pozitiv atunci când a fost testat pentru salmonella. Au fost retras de la comercializare şi produsele Ferrero din Statele Unite şi Australia.

Toxiinfecţiile alimentare provocate de salmonella se manifestă prin tulburări gastrointestinale însoţite deseori de febră în primele 48 de ore de la consum.

Articole recente

Ce vede evaluatorul atunci când toți ceilalți văd doar prețul? (opinie Laurențiu Stan)

Autor: Laurenţiu Stan, consultant financiar, Kapital Minds Ce este valoarea? Ceea ce credem noi că…

28 de minute ago

Regatul Unit şi SUA vor semna un acord nuclear în timpul vizitei lui Trump la Londra

Londra şi Washingtonul vor semna un acord de colaborare pentru creşterea energiei nucleare în timpul…

46 de minute ago

Lecție de economie ascunsă în factura pentru energie electrică

De fiecare dată când deschizi factura de energie, apare aceeași întrebare: de ce prețul energiei…

47 de minute ago

Top 10 cele mai bune țări în care să te retragi la pensie

Tot mai mulți oameni caută să se pensioneze în străinătate în căutarea unui stil de…

2 ore ago

Coreea de Nord afirmă că statutul său de stat nuclear este ireversibil

Misiunea permanentă a Coreei de Nord la Naţiunile Unite a afirmat că statutul ţării ca…

3 ore ago

Șeful departamentului antiterorism al UE: Polițiștii ar trebui să poată citi conversațiile de pe WhatsApp

Temerile că infracțiunile sunt comise și planificate pe platforme precum WhatsApp au dus la tot…

3 ore ago

This website uses cookies.

Read More