Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAgenția Internațională pentru Energie consideră că pandemia de coronavirus a deschis calea celui mai mare declin al investițiilor energetice globale din istorie, cheltuielile urmând să se reducă în fiecare sector important în acest an.
AIE a avertizat că impactul economic al crizei de sănătate publică ar putea avea implicații „grave” pentru securitatea energetică și tranzițiile la energia curată.
AIE se așteaptă ca investițiile globale să scadă cu 20% față de anul trecut. Aceasta este o cădere de aproape 400 de miliarde de dolari de la an la an.
Agenția a mai declarat că o combinație între scăderea cererii, scăderea prețurilor la energie și o creștere a cazurilor de neplată a facturilor înseamnă că veniturile din energie care vor merge la guverne și industrie vor scădea cu „mult peste” 1 trilion de dolari în 2020.
În acest context, la nivel european, planul Green Deal reprezintă un pilon esenţial al strategiei de redresare a UE, după pandemia COVID 19.
Pe lângă temele globale, sectorul energetic din România are de dezbătut teme fierbinți, precum liberalizarea prețurilor, investițiile sau cadrul de reglementare pentru exploatările offshore.
Reputați specialiști din domeniul energiei vor discuta, mâine, în cadrul Forumului Energiei Online, organizat de Financial Intelligence, în intervalul orar 11:00 – 15:30.
Evenimentul, aflat la a doua ediție, se va desfășura ONLINE și va fi transmis LIVE pe site-ul www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.
Evenimentul poate fi distribuit de parteneri pe paginile lor de Facebook, iar participanții vor putea transmite întrebări speakerilor prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence.
AGENDA EVENIMENTULUI
SPEAKERI CONFIRMAȚI
11:00 Deschidere eveniment
Moderator: Remus VULPESCU, Membru Fondator Think-Tank Financial Intelligence
15:15 Q&A
Le mulțumim partenerilor evenimentului pentru că ne sunt alături.
Partenerii evenimentului au fost: Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, Bursa de Valori Bucuresti, Transgaz, Horvath & Partners Management Consultants, Veolia Energie România, MET România Energy, Transelectrica, OMV Petrom, Electrica, Tinmar Energy, Romgaz, SIF Muntenia, SIF Moldova, Siemens Energy Romania, Innova Project Consulting, FPPG (Federația Patronală Petrol și Gaze), Nuclearelectrica, Conpet, ACUE (Federația Patronală a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie), AFEER (Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania), Cupru Min SA Abrud.
Parteneri instituționali: Consiliul Concurenței, Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, ICSS, CAPOS – Centrul de Analiza si Prognoza pentru Orientari Strategice, Camera de Comert Romania-Israel.
Parteneri media: AGERPRES, România Durabilă, Focus Energetic, Economistul, Club Economic, The Diplomat-Bucharest, InvesTenergy, New Money, Boof Media, BiziLive TV.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More