Categories: Afaceri

Fondul american de investiţii Blackstone devine acționar minoritar al Superbet, în urma unei investiții de 175 de milioane de euro

Grupul Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive & gaming din România, anunță atragerea unei investiții strategice de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investiții și unul dintre cele mai mari din lume.

Infuzia de capital din partea fondului american dublată de o experiență bogată fac din Blackstone un partener capabil să susțină grupul Superbet să-și mențină poziția de lider pe piață din România, să continue să-și majoreze cota de piață și mai ales să-și poată valorifica oportunitățile de extindere a business-ului atât în Europa Centrală și de Est, cât și la nivel global”, a declarat Sacha Dragic, co-fondator și CEO al grupului Superbet.

Alte detalii privind termenii tranzacției nu au fost făcute publice.

Este impresionantă investiția susținută a companiei românești în operațiuni multi-channel și digitale, incluzând aici și lansarea propriei platforme online de gaming și pariere, totul făcut la standardele internaționale ale industriei de profil.  Suntem nerăbdători să susținem traiectoria ascendentă a Superbet al cărei model de creștere se bazează pe extindere internațională și pe continuarea investițiilor în tehnologie”, a declarat la rândul său Andrea Valeri, Senior Managing Director în cadrul Blackstone.

Consultantul pe parcursul întregii tranzacției a fost firma americană Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatură Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocații de la Jones Day. Pe partea financiară, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

DESPRE SUPERBET

 • Fondat în 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic.
 • În 2018, la zece ani de la deschiderea primei agenții, Superbet a raportat o cifră de afaceri de 180 de milioane de euro.
 • În 2019, Superbet operează o rețea de peste 1.200 de agenții la nivel național și are peste 3.500 de angajați. Este cel mai mare plătitor de taxe și impozite din industria de profil și printre cei mai mari contribuabili la bugetul național cu cele aproape 57 de milioane de euro plătite în 2018.
 • Superbet și-a lansat platforma digitală în 2016, iar aplicația mobilă în toamna lui 2018.
 • În 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia, unde deține o licență de operare în retail.
 • În prezent, Superbet are în afara României operațiuni directe în Polonia, dar și birouri în Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.
 • Superbet este prima și singura companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane (2017).
 • În 2019, strategia asumată a grupului se bazează pe următorii piloni: consolidarea poziției de lider în România, continuarea extinderii regionale, susținerea sportului românesc și implicarea în cât mai multe proiecte de joc responsabil.

DESPRE BLACKSTONE

 • Este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari.
 • Blackstone operează prin vehiculele sale de investiții un portofoliu vast și extrem de diversificat de afaceri. Se concentrează pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investiționale etc.
 • În cadrul grupului Blackstone, Blackstone Tactical Opportunities (BTO) reprezintă o sursă strategică de capital care se concentrează în mod specific pe investiții în pachete minoritare în companiile vizate.
 • Obiectivele fondului sunt să genereze un impact economic pozitiv și să creeze valoare pe termen lung pentru companii, investitori, cât și pentru comunitățile în care fondul activează prin afacerile avute în portofoliu.

Articole recente

UE şi Norvegia au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze

Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de…

5 ore ago

Klaus Iohannis a reafirmat la Bruxelles convingerea privind viitorul european al regiunii Balcanilor de Vest

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi…

6 ore ago

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare; indice de alocare – 0,2393196964

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare, indicele de alocare fiind de 0,2393196964, potrivit…

6 ore ago

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon, o așa-numită…

6 ore ago

Posibilitatea transformării grupurilor de luptă aliate în brigăzi, decisă la Summitul NATO de la Madrid (surse)

Posibilitatea ridicării grupurilor de luptă din România şi din alte ţări estice la rang de…

7 ore ago

Ucraina e “un viitor partener egal pentru cel puţin 27 de ţări UE”, afirmă Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat acordarea statutului de ţară candidată la aderare Ucrainei, despre…

7 ore ago