Categories: Comunicate de presa

Fundația GFG își extinde prezența și în România

Sanjeev Gupta, Președintele Executiv al Alianței GFG, a lansat astăzi activitatea Fundației GFG în România. Pe platforma industrială LIBERTY Galați, cel mai mare combinat siderurgic integrat din țară, parte a Grupului LIBERTY Steel – GFG, Sanjeev a urat bun-venit unui grup de reprezentanți ai administrației locale și ai mediului educațional. Evenimentul este un prim pas al dezvoltării Fundației GFG în Europa Centrală, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru a marca momentul, doisprezece tineri au fost premiați pentru realizările lor remarcabile în educație și sport. De asemenea, altor patru elevi de la Colegiul Tehnic Energetic „Paul Dimo” din Galați, aflat în parteneriat cu LIBERTY Galați, împreună cu șase studenți stagiari care s-au alăturat companiei în programul de Internship, li s-au acordat distincții simbolice. Totodată, patru angajați au primit recunoaștere pentru contribuția și angajamentul lor în activități de voluntariat în beneficiul comunității locale.

Fundația GFG este o organizație caritabilă, fondată de Sanjeev și soția sa Nicola, care a fost înregistrată în Marea Britanie în anul 2017. Activitatea Fundației s-a extins în 2019 și în Australia. Viziunea fondatorilor este de a dezvolta programe educaționale ce urmăresc să ofere tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp încrederea, comunicarea și abilitățile interpersonale. Fundația lucrează cu parteneri educaționali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul unor programe de știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM), în vederea dezvoltării competențelor antreprenoriale și oferinddu-le  inspirație prin prezentarea de oportunități din comunitatea lor.

Vorbind după eveniment, Sanjeev Gupta, Președinte al Alianței GFG și fondator al Fundației GFG, a spus: „Eu și Nicola am înființat fundația în Marea Britanie pentru a da ceva înapoi comunităților locale în care avem o prezență în afaceri. Extinderea în Australia, iar acum în România, a însemnat o călătorie foarte interesantă. Acum, aspirația noastră este de a continua dezvoltarea Fundației. Este vorba despre a educa și a inspira tinerii din comunitățile noastre, de a le oferi posibilități de înțelegere a industriei prin experiențe din lumea reală și prin cultivarea spiritelor novatoare ale antreprenorilor noștri din viitor.”

Aida Nechifor, Directorul General al LIBERTY Galați, a declarat: „Suntem întotdeauna încântați să îl avem pe Sanjeev cu noi aici la Galați, cu atât mai mult acum, când lansează un program atât de util. Am văzut rezultatele strălucite pe care Fundația le-a obținut în Marea Britanie și în Australia. Suntem foarte încântați de beneficiile pe care Fundația le va aduce tinerilor din România, fie că este vorba despre educație, despre participarea la activități sportive sau de încurajarea voluntariatului aici, în Galați. ”

În prima sa etapă, Fundația se va axa pe consolidarea unor programe educaționale de succes și pe activități comunitare deja existente la Galați și în localitățile învecinate, cum ar fi: Școala de Vară a LIBERTY Galați, aflată acum în al zecelea an, Sesiuni Tematice dar și vizite ale elevilor și studenților în sectoarele de producție ale Combinatului. LIBERTY Galați are legături strânse cu Universitățile din Galați, București, Iași și Constanța și este în curs de creare a unei Academii GREENSTEEL cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Articole recente

Criza din sectorul european al îngrăşămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producţia

Un alt producător european de îngrăşăminte a decis să reducă producţia din cauza creşterii explozive…

53 de minute ago

Turcan: Îmi doresc să nu găsim scuze şi să facem eforturi maxime ca Legea consumatorului vulnerabil să se aplice de la 1 noiembrie

Reprezentanţi ai administraţiilor publice locale sunt îngrijoraţi de rapiditatea cu care trebuie să acţioneze pentru…

59 de minute ago

Studiu Kaspersky: 70% dintre oameni susţin că reţelele de socializare au un impact negativ asupra sănătăţii mintale

Şapte din zece oameni (70%) îşi schimbă atitudinea faţă de reţelele de socializare, dat fiind…

o oră ago

Peste 60 de milioane de cetăţeni germani sunt chemaţi duminică la urne pentru alegerea Bundestagului

Peste 60 de milioane de cetăţeni germani vor vota duminică pentru alegerea celui de-al 20-lea…

o oră ago

Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone

Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de…

o oră ago

Grupul de Comunicare Strategică: 7.116 de cazuri noi de COVID-19 şi 145 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 cazuri noi de persoane infectate cu…

o oră ago