Categories: Afaceri

Fundațiile George Soros investesc 100 de milioane de dolari pentru a sprijini mobilizarea și conducerea politică feministă

Fundațiile pentru o Societate Deschisă ale miliardarului George Soros vor investi mai mult de 100 de milioane de dolari în următorii cinci ani în consolidarea unei game de mișcări conduse de femei și în creșterea numărului de femei la conducere într-o gamă largă de sectoare, de la politică și sectorul privat la societatea civilă și guvern.

Majoritatea finanțărilor vor contribui la consolidarea organizațiilor și fondurilor feministe din întreaga lume. Societatea Deschisă se concentrează pe creșterea conducerii politice feministe transformative prin investiții explicite în inițiative care susțin mai multe femei, persoane transgender și neconforme la gen, în poziții de conducere în politică și guvernanță. Aceasta include sprijin pentru extinderea multilateralismului progresist și a conducerii feministe în pace și securitate, potrivit unui comunicat de presă.

Investițiile vor spori, de asemenea, eforturile pentru a se asigura că femeile, fetele, persoanele transgender și comunitățile neconforme cu genul pot lua propriile decizii cu privire la problemele care le afectează corpul și îngrijirea sănătății reproductive.

„Este nevoie de o conducere feministă sporită în toate domeniile vieții publice pentru a ne asigura că vom construi societăți incluzive, pașnice și deschise. De aceea suntem mândri să anunțăm un angajament de 100 de milioane de dolari pentru a contribui la extinderea unor astfel de oportunități ”, a declarat Mark Malloch-Brown, președintele Fundațiilor pentru o societate deschisă. „Filantropia se află într-o poziție unică pentru a crea o bază pentru femei și fete să își asume responsabilități de conducere și să își mobilizeze comunitățile pentru schimbări politice progresive.”

Societatea Deschisă va investi în mai multe inițiative de justiție de gen, inclusiv:

-Dezvoltarea și susținerea liderilor femei  în politică și guvernare, cu accent pe liderii identităților minoritare

-Consolidarea mișcărilor feministe la nivel global, în special pentru a combate autoritarismul în creștere

-Consolidarea conducerii feministe în pace și securitate, cu o prioritate pentru femeile amenințate de conflicte politice, cum ar fi în Afganistan

-Îmbunătățirea accesului, drepturilor, resurselor și acţiunilor pentru a lua decizii cu privire la corp și îngrijirea sănătății reproducerii

-Promovarea justiției economice și a drepturilor femeilor la nivel general prin susținerea drepturilor lor ca lucrătoare și furnizori de servicii de îngrijire

-Remodelarea platformelor digitale pentru a opri hărțuirea țintită a activismului feminist online

Open Society a anunțat finanțarea la Forumul Egalității Generației de la Paris. Forumul este o adunare globală pentru egalitatea de gen, convocată de ONU Femei și găzduită de guvernele Mexicului și Franței, în parteneriat cu tinerii și societatea civilă. Societatea Deschisă servește ca actor filantropic principal al Coaliției de acțiune asupra mișcărilor și conducerii feministe, care are ca scop consolidarea drepturilor, vocii și agenției femeilor de pe tot globul.

„De la provocările aduse de COVID-19 femeilor și fetelor din Statele Unite, la schimbarea circumstanțelor de pace și securitate din mai multe țări, la noile oportunități din Chile și Argentina și noua generație de lideri emergenți pe continentul african – ne confruntăm cu evoluții fără precedent în întreaga lume “, a declarat Kavita N. Ramdas, directorul Programului pentru drepturile femeilor pentru o societate deschisă. „Investiția revoluționară de 100 de milioane de dolari a Open Society în organizarea și conducerea feministă va contribui la asigurarea faptului că mai multe femei, fete, persoane transgender și neconforme la gen sunt capabile să se angajeze pe deplin și să participe la luarea deciziilor care le afectează viața”.

Fundațiile pentru o Societate Deschisă au fost înființate de către George Soros, unul dintre cei mai importanți filantropi ai lumii, care, începând din 1984, a donat 32 miliarde de dolari SUA din averea personală câștigată pe piețele financiare.

Articole recente

UE şi Norvegia au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze

Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de…

5 ore ago

Klaus Iohannis a reafirmat la Bruxelles convingerea privind viitorul european al regiunii Balcanilor de Vest

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi…

6 ore ago

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare; indice de alocare – 0,2393196964

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare, indicele de alocare fiind de 0,2393196964, potrivit…

6 ore ago

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon, o așa-numită…

7 ore ago

Posibilitatea transformării grupurilor de luptă aliate în brigăzi, decisă la Summitul NATO de la Madrid (surse)

Posibilitatea ridicării grupurilor de luptă din România şi din alte ţări estice la rang de…

7 ore ago

Ucraina e “un viitor partener egal pentru cel puţin 27 de ţări UE”, afirmă Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat acordarea statutului de ţară candidată la aderare Ucrainei, despre…

7 ore ago