Energie

George Niculescu, ANRE, la Forumul de Reziliență Cibernetică: Proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări

Proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa și care, conform Acordului semnat la București pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria,  va contribui la îmbunătățirea securității energetice și va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări, consideră Președintele ANRE, domnul George-Sergiu Niculescu. 

Domnia sa a participat astăzi, 10 mai 2023, la Forumul de Reziliență Cibernetică, organizat de Centrul Român al Energiei (CRE), sub patronajul Centrului Euro- Atlantic pentru Reziliență din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), cu sprijinul Asociației Române pentru Securitatea Sistemelor Informatice, al Academiei Cyberspace și al Asociației „România Emblematică”.

Evenimentul a vizat în principal expunerea problematicilor de securitate cibernetică și reziliență în infrastructura critică energetică, prezentând, de asemenea, exemple de bune practici și cele mai bune tehnologii digitale disponibile în contextul tranziției energetice, precum și cerințele și programele privind educația și conștientizarea cibernetică.

În discursul său, domnul Niculescu a vorbit despre necesitatea consolidării securității cibernetice concomitent cu modernizarea și diversificarea surselor de energie în vederea asigurării securității energetice, cu energie sigură și durabilă, la prețuri accesibile.

Totodată, președintele ANRE a subliniat importanța digitalizării și securizării sistemelor energetice, acest proces aducând multe beneficii deopotrivă pentru întreprinderi și consumatori.

“Această tendință de digitalizare face sistemul energetic mai inteligent și permite consumatorilor să beneficieze de servicii energetice inovatoare. În contextul digitalizării și al securității cibernetice mă gândesc la provocările pe care le va aduce proiectul cablului care va lega zona Caspică de Europa și care, conform Acordului semnat la București pe 17 decembrie 2022, va străbate Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria. O astfel de inițiativă va contribui la îmbunătățirea securității energetice și va impulsiona procesul de interconectare cu alte țări”.

La finalul discursului, domnul Niculescu a salutat inaugurarea de ieri, cu ocazia Zilei Europei, a Centrului European de Competențe în materie de Securitate Cibernetică, în cadrul Universității Politehnica București, precizând că acest centru va reuni resurse şi experţi de nivel înalt din întreaga UE în scopul de a dezvolta soluţii inovatoare la ameninţările cibernetice.

Articole recente

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE PRIVIND VÂNZAREA BUNURILOR DEBITOAREI MIDA MOBLUX SRL – în faliment

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Bastucescu Pârvu Insolvency SPRL, cu sediul ales în București, Str. Aviator Mircea…

36 de minute ago

Rusia/Două grupuri de hackeri revendică un atac informatic asupra companiei aeriene ruse Aeroflot; Kremlinul se declară îngrijorat

Grupurile de hackeri Silent Crow şi Cyberpartisans BY, pro-ucrainene, au revendicat luni un atac asupra…

57 de minute ago

Rusia consideră că acordul comercial UE-SUA dă o “lovitură foarte dură” industriei europene

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a estimat luni că acordul anunţat duminică între SUA şi…

o oră ago

Compania aeriană rusă Aeroflot anulează zeci de zboruri după o pană informatică

Compania aeriană rusă Aeroflot şi-a anulat luni zeci de zboruri, după un incident pe care…

2 ore ago

Ucraina a semnat un acord cu SOCAR pentru a importa gaze naturale prin ruta transbalcanică

Compania energetică de stat Naftogaz din Ucraina a anunţat luni că a semnat primul său…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More