George Tuţă, PNL: Colaborarea şi schimbul de idei, direcţii principale pentru încurajarea inovării (video)

Colaborarea şi schimbul de idei sunt direcţii principale pentru încurajarea inovării, a spus deputatul PNL, George Tuţă, în deschiderea sesiuni de întâlniri ”Thursday Gathering #40”, organizată de Venture Café Warsaw, care a avut ca temă principală “Innovation Bridge: Warsaw-Bucharest”.

Cu această ocazie, deputatul George Tuţă, reprezentant al judeţului Ilfov, a prezentat în discursul său necesitatea colaborării şi a schimbului de idei pentru a încuraja inovarea în cât mai multe domenii esenţiale, care vor aduce plus valoare societăţii şi, implicit, economiei.

”România şi Polonia au avut parte de persoane vizionare, care au venit cu idei noi, care au revoluţionat lumea. De aceea le-am prezentat participanţilor lecţiile pe care le putem învăţa din parcursul impresionant al cercetătoarei Marie Curie: rezilienţă, determinare şi beneficiile pe care le-a adus comunităţii.

Ca orice inovatoare, ea a trebuit să depăşească multe dificultăţi pentru a obţine rezultate şi recunoaştere. Ea este un model pentru noi şi astăzi. Dacă noi credem într-o idee trebuie să ne luptăm, să o transformăm în proiecte reale, care vor aduce plus valoare. Am încredere că România va deveni una dintre ţările competitive în ceea ce priveşte inovarea”, a declarat deputatul George Tuţă.

În cadrul evenimentului online, la care participă organizaţii şi startup-uri din cele două ţări, România şi Polonia, sunt prezentate idei şi oportunităţi de interes comun, sub tema ecosistemului inovării.
Din România au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi membri ai comunităţii de cercetare Măgurele Science Park. Astfel, Bucureşti se alătură listei marilor oraşe care au participat drept partener în cadrul acestui eveniment, listă pe care se regăsesc Toronto, Sydney, Miami şi Tokyo, printre altele.

Articole recente

Adrian Borotea: Investiţia în regenerabile: 800.000-900.000/MW instalat pentru proiecte mici, ajungând până la 700.000 euro/MW instalat pentru proiecte mari

“Regenerabilele reduc presiunea asupra prețurilor energiei electrice, în special iarna, pentru că atunci vântul bate…

o oră ago

Nicolae Ciucă ar putea fi premierul propus de PNL la consultările cu Klaus Iohannis (Ştirile Pro TV)

Liberalii vor să îl propună pe Nicolae Ciucă, actualul ministru interimar al Apărării Naţionale, pentru…

2 ore ago

Fondatorii Element Industrial și Superbet se asociază pentru dezvoltarea rețelei ELI Parks

Sacha Dragic, fondatorul Superbet, și Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial, vor semna un parteneriat pentru…

2 ore ago

Acțiunile China Evergrande scad cu peste 10%, după ce vânzarea de active de 2,6 miliarde de dolari a căzut

Compania Evergrande, puternic îndatorată, a purtat discuții la începutul acestei luni pentru a vinde o…

3 ore ago

Bilanțul Medima Health în primul an de activitate: investiții de peste 7 milioane euro, 6 clinici deschise și peste 14.700 pacienți

România are o rată de utilizare a serviciilor de imagistică medicală de 5,4 ori mai…

3 ore ago