George Tuţă, PNL: Colaborarea şi schimbul de idei, direcţii principale pentru încurajarea inovării (video)

Colaborarea şi schimbul de idei sunt direcţii principale pentru încurajarea inovării, a spus deputatul PNL, George Tuţă, în deschiderea sesiuni de întâlniri ”Thursday Gathering #40”, organizată de Venture Café Warsaw, care a avut ca temă principală “Innovation Bridge: Warsaw-Bucharest”.

Cu această ocazie, deputatul George Tuţă, reprezentant al judeţului Ilfov, a prezentat în discursul său necesitatea colaborării şi a schimbului de idei pentru a încuraja inovarea în cât mai multe domenii esenţiale, care vor aduce plus valoare societăţii şi, implicit, economiei.

”România şi Polonia au avut parte de persoane vizionare, care au venit cu idei noi, care au revoluţionat lumea. De aceea le-am prezentat participanţilor lecţiile pe care le putem învăţa din parcursul impresionant al cercetătoarei Marie Curie: rezilienţă, determinare şi beneficiile pe care le-a adus comunităţii.

Ca orice inovatoare, ea a trebuit să depăşească multe dificultăţi pentru a obţine rezultate şi recunoaştere. Ea este un model pentru noi şi astăzi. Dacă noi credem într-o idee trebuie să ne luptăm, să o transformăm în proiecte reale, care vor aduce plus valoare. Am încredere că România va deveni una dintre ţările competitive în ceea ce priveşte inovarea”, a declarat deputatul George Tuţă.

În cadrul evenimentului online, la care participă organizaţii şi startup-uri din cele două ţări, România şi Polonia, sunt prezentate idei şi oportunităţi de interes comun, sub tema ecosistemului inovării.
Din România au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi membri ai comunităţii de cercetare Măgurele Science Park. Astfel, Bucureşti se alătură listei marilor oraşe care au participat drept partener în cadrul acestui eveniment, listă pe care se regăsesc Toronto, Sydney, Miami şi Tokyo, printre altele.

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

Huawei la MWC Shanghai 2021: 5.5G va deveni motorul digitalizării în toate industriile

* Huawei anticipează că 97% din companiile mari vor folosi IA până în 2025. * Dr.…

9 minute ago

Cîţu: Voi propune să fie maxim 5 membri într-un consiliu de administraţie pentru toate companiile de stat

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că va propune ca numărul de membri într-un consiliu…

59 de minute ago

Raport: Digitalizarea ar putea creşte PIB-ul României cu 16,48%

Creşterea gradului de digitalizare a serviciilor şi lanţurilor valorice în Europa în următorii şase ani…

o oră ago

Tănase: Un foarte mare efort va fi depus de către BVB pentru a autoriza proiectul Contrapărţii Centrale

Bursa de Valori Bucureşti va depune un efort foarte mare pentru a autoriza proiectul Contrapărţii…

o oră ago

GCS: 3.923 de cazuri noi de COVID-19; teste efectuate în ultimele 24 de ore – 28.141 de teste RT-PCR și 8.706 teste rapide antigenice

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.923…

2 ore ago

Alina Cimpoieru: ”Actualul primar de la Sectorul 5 nu mai vrea să continue să finanțeze programul de before&after-school Academia Copiilor”

*Alina Cimpoieru: ”Academia copiilor” - Cu doar 250 lei pe lună, copiii din sectorul 5…

2 ore ago