Afaceri

Glenfiddich foloseşte reziduurile de la whisky drept carburant pentru camioane

Glenfiddich, producător de whisky scoțian, a început să își modifice camioanele de livrări pentru a funcționa cu biogaz cu emisii reduse din produsele reziduale din propriul proces de distilare a whisky-ului, ca parte a unei inițiative de sustenabilitate în „buclă închisă”, a declarat marți compania.

Glenfiddich a declarat că a instalat stații de alimentare la distileria sa Dufftown din nord-estul Scoției, care utilizează tehnologia dezvoltată de compania-mamă William Grant & Sons pentru a-și converti deșeurile și reziduurile de producție într-un gaz cu combustibil cu conținut scăzut de carbon (ULCF) care produce carbon minim dioxid și alte emisii dăunătoare.

Directorul de distilare de la William Grant & Sons, Stuart Watts, a spus că în mod tradiţional Glenfiddich vindea cerealele rezultate la finalul procesului de producţie a malţului pentru a fi folosite ca nutreţ pentru vite. Însă printr-un proces denumit digestie anaerobă, în care bacteriile pot produce biogaz din materii organice, distileria poate utiliza reziduurile lichide rezultate din procesul de producţie a whisky-ului pentru a produce combustibili şi astfel să îşi recicleze toate deşeurile.

„Procesul de gândire din spatele acestui lucru a fost„ ce putem face, care este cel mai bun pentru noi toți? ”, a spus Watts.

Glenfiddich, care vinde peste 14 milioane de sticle de whisky single malt pe an, a declarat că biogazul său pe bază de deșeuri de whisky alimentează deja trei camioane special transformate, care transportă spiritul Glenfiddich de la producția de la Dufftown până la îmbuteliere și ambalare, acoperind patru facilităţi William Grant & Sons din centrul și vestul Scoției.

Cronicarul englez din secolul XVI, Raphael Holinshed, descrie numeroase beneficii medicinale asociate cu consumul moderat de whisky. Se pare că şi reziduurile rezultate în urma procesului de distilare ar putea fi benefice pentru mediul înconjurător.

Compania de distilare susţine că utilizarea biogazului permite reducerea emisiilor de CO2 cu peste 95% comparativ cu motorina şi alţi combustibili fosili şi de asemenea reduce emisiile de alte particule dăunătoare cu până la 99%. Fiecare camion emite anual până la 250 de tone de CO2, susţine Glenfiddich, potrivit Agerpres.

Camioanele convertite pe care Glenfiddich le utilizează sunt vehicule marca Iveco care în mod normal folosesc gaz natural lichefiat. Stuart Watts spune că Glenfiddich are o flotă de aproximativ 20 de camioane iar tehnologia ar putea fi introdusă pe întreaga flotă de vehicule de livrări a grupului William Grant & Sons.

Industria whisky-ului scoţian speră să îşi atingă obiectivul de a ajunge la emisii zero de CO2 până în 2040.

Articole recente

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

60 de minute ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

2 ore ago

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică în urma furtunii de sâmbătă seară

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…

2 ore ago

Prima reacție a lui Ilie Bolojan în scandalul Dragoș Anastasiu: “Sigur veți avea, până după amiază, o declarație”

Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…

5 ore ago

China publică un plan de acțiune privind IA la câteva zile după SUA, pe fondul intensificării cursei tehnologice globale

Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…

5 ore ago

Palantir se alătură listei celor mai valoroase 20 de companii din SUA, cu o creștere a valorii acțiunilor de peste două ori în 2025

Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…

6 ore ago

This website uses cookies.

Read More