Goldring: Este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii SVB Financial Group și atingerea unui nivel de 500$ pe acțiune, pe termen scurt și mediu

de Dan Turmacu, CFTe, SSIF Goldring

SVB Financial Group este un grup diversificat de servicii financiare, fondat în 1983,  cu sediul central în Santa Clara, California. Grupul operează pe patru segmente: Global Commercial Bank, SVB Private Bank, SVB Capital și SVB Leerink. Segmentul Global Commercial Bank reprezentat de filiala Silicon Valley Bank oferă produse specifice unei bănci comerciale. Segmentul SVB Private Bank oferă servicii bancare personalizate. Segmentul SVB Capital este specializat în capital de risc și investește în cele mai de succes companii din Silicon Valley și nu numai, iar segmentul SVB Leerink oferă servicii specifice unei bănci de investiții precum fuziuni și achiziții, cercetare și tranzacționare pe piețele financiare.

Compania a raportat rezultatele financiare pentru trimestrul IV din 2020, peste așteptările analiștilor. Aceștia estimau un profit net pe acțiune de 3.75$, dar profitul net pe acțiune efectiv a fost de 7.40$, în creștere cu 46% față de anul precedent.

Acțiunea SVB Financial Group este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier SIVB. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 24.9 mld. dolari, după o creștere a prețului acțiunii, din martie 2020 și până în prezent, de aproximativ 275%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,15 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu (grafic sus)

Sumar: SIVB
Poziție: Long
Target price: 500$
Perc. to Target: 4,2%
Stop loss: 450$

Începând din Martie 2020, prețul acțiunii SVB Financial Group se află pe un trend ascendent început de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku. Acțiunile au reușit să iasă deasupra norului în luna August 2020, fiind acum într-un raliu deasupra norului, ceea ce este un semnal „bullish” convingător cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimele din August – Septembrie, deasupra nivelului zero. Linia ROC a trecut peste un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 60), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lunii Mai, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub nivelul zero. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a trecut peste un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 40), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea SVB Financial Group are un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: SIVB
Poziție: Long
Target price: 500$
Perc. to Target: 4,2%
Stop loss: 450$

La începutul lunii Noiembrie 2020, prețul acțiunii SVB Financial Group a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2018, de la 327$. Acțiunile se află într-un raliu început în Decembrie, care ar putea să se consolideze. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip „bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea SVB Financial Group este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. Linia RS are o mișcare ascendentă de la nivelul de suport și încearcă să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2018.  Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să confirme și să depășească nivelul de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii SVB Financial Group. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna Aprilie 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul acțiunii este acum unul puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 50.

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii și atingerea unui nivel de 500$ pe acțiune.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

5 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

5 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

7 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

7 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

7 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

7 ore ago