Goldring: Pe termen mediu și scurt, este posibil să vedem la o continuare a trendului ascendent al prețurilor Continental Resources spre nivelul de 60 dolari

Analiză SSIF Goldring, Dan Turmacu, CFTe

Continental Resources, Inc. este o companie americană din industria petrolieră ce este implicată în explorarea, dezvoltarea și producția de țiței și gaze naturale. Compania are sediul central în Oklahoma City.

Compania a raportat rezultatele financiare din trimestrul II 2021 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,91$ (față de estimările de 0,55$), în creștere în raport de pierderea netă pe acțiune de 0,71$ din trimestrul II 2020. În trimestrul II, firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,15$ ,în creștere față de 0,11$ din primul trimestrul al acestui an.

Continental Resources este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier CLR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 19,3 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut din nov. 2020 și până în prezent cu circa 360%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 3,20 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

Perspectivă pe termen mediu

Sumar: CLR
Poziție: Long
Target price: 60-61$
Perc. to Target: 13%
Stop loss: 45$


Graficul săptămânal al acțiunii Continental Resources arată faptul că prețul acțiunii s-a aflat într-un raliu de la minimele din sept.- oct. 2020. La începutul lui nov. 2020, prețul a spart rezistența R1 trasată pe grafic de la maximul din 1 oct. 2018 (linia de trend roșie). În feb.-mar. 2021, prețul a ieșit deasupra norului Ichimoku. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde. Semnalul indică faptul că trendul descendent al acestei acțiuni s-a inversat.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a ultimului an, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 60), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -5.0). De la minimul din mar. 2020, linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 5.0), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Continental Resources a avut un trend ascendent în ultimul an. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: CLR
Poziție: Buy
Target price: 60-61$
Perc. to Target: 13%
Stop loss: 45$


Pe graficul zilnic al acțiunii Continental Resources, la începutul lui feb. 2021, prețul acțiunii a trecut peste un nivel de rezistență de la circa 22$ (linia violet). Din feb.-mar. 2021 trendul descendent s-a inversat, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile de 50 zile care a trecut deasupra celei de 200 zile. De la minimele din aug. 2021, raliul acțiunilor devine aproape parabolic. Acestea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Continental Resources este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele Russell 1000 Index (a se vedea panoul de jos). Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul ascendent al prețului. La începutul lui oct. 2021, linia a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Continental Resources. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul ultimului raliu al acțiunii este unul foarte puternic, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 50.

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem la o continuare a trendului ascendent al prețurilor acestei acțiuni spre nivelul de 60$ și apoi spre maximele din 2018 de la 70$.

Articole recente

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis lansarea negocierilor de aderare cu România

Guvernul României salută adoptarea astăzi, 25 ianuarie 2022, a deciziei Consiliului Organizației pentru Cooperare și…

10 ore ago

XTB: Putin îi sperie pe investitori. Piețele încep să includă în prețuri riscul de război

Analiză XTB. Dispozițiile optimiste de la începutul unui nou an nu au fost de durată.…

11 ore ago

George Friedman: Misterul Rusiei – “Singura concluzie care trebuie trasă este că Rusia nu are intenția de a invada Ucraina”

Articol preluat din geopoliticalfutures.com, semnat George Friedman George Friedman este un strateg recunoscut la nivel internațional…

11 ore ago

Ministrul Energiei, replică pentru Dacian Cioloș: “Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron”

Ministrul Energiei Virgil Popescu a reacţionat în această seară, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a…

11 ore ago

Virgil Popescu: Noile plafoane: 80 bani/kWh pentru energie electrică şi 31 bani/kWh pentru gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat marţi că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea…

11 ore ago

Virgil Popescu: ANPC va putea aplica amenzi de până la 200.000 de lei furnizorilor care nu respectă legea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, la finalul şedinţei de guvern, că Autoritatea Naţională…

11 ore ago