Goldring primește pentru a doua oară titlul de “Intermediar al companiilor antreprenoriale românești” la BVB

  • Doar 5% dintre antreprenori iau în considerare oportunitatea finanțării prin Intermediul Bursei de Valori, în timp ce în Europa de Vest procentul este de 20%, iar în SUA de 80%
  • Apetitul noilor generații de investitori pentru instrumente proaspete, emitenți noi sau plasamente private aduc listarea în reflectorul alternativelor de finanțare
  • 23 de ani de experiență, 7 listări pe piețele BVB, 9 plasamente private și acces pe piețele internaționale din Europa, UK, SUA, Canada, Hong-Kong și Tokyo

Goldring, companie românească de brokeraj privind tranzacționarea pe piața de capital, câștigă pentru a doua oară distincția de „Intermediar al companiilor antreprenoriale românești” pentru activitatea de listare companii la Bursa de Valori București. Primul premiu la această categorie a fost câștigat de Goldring în 2018.

„Această distincție este o recunoaștere a performanțelor noastre și ne motivează să continuăm activitatea începută în zona de atragere de noi companii pe bursă, atât emitenți de obligațiuni, cât și de acțiuni. Pentru succesul plasamentelor private și al listărilor avem nevoie de antreprenori cu inițiativă dar și de investitori, motiv pentru care ne canalizăm eforturile în realizarea de proiecte educaționale, noi produse și platforme, sau, mai succint, o digitalizare prietenoasă a interacțiunii cu clientul. Surprizele cele mai plăcute sper să le producem cu cele două start-up-uri la care lucrăm, pornite de la ideile generate de activitatea curentă a Goldring. Acestea acoperă activități conexe pieței de capital și vor genera și o mai bună popularizare a întreg fenomenului bursier”, declară Virgil Zahan, Director General, Goldring.

Statisticile arată că, în România, doar 5% dintre antreprenori iau în considerare oportunitatea finanțării prin Intermediul Bursei de Valori. În Europa, companiile atrag finanțare prin piața de capital în proporție de 20%, ponderea creditelor bancare fiind de 80%. Pe de altă parte, în SUA ponderile sunt inversate, 80%, din finanțarea companiilor este asigurată prin piața de capital și doar 20% prin împrumuturi bancare.

Efervescența de pe piața de capital și apetitul noilor generații de investitori pentru instrumente proaspete, emitenți noi sau plasamente private au adus listarea în reflectorul alternativelor de finanțare pentru mediul de afaceri. Tot mai mulți antreprenori văd în listarea la bursă o oportunitate, un plus de vizibilitate a afacerii și înțeleg că respectarea principiilor de guvernanță corporativă se traduce în încredere pentru parteneri și investitori.

„Cred că mai urmează un an, poate mai mult de un an, de listare la multiplii foarte favorabili companiilor, comparativ cu anii trecuți. După această perioadă, probabil că rata de intrări pe bursă va scădea, dar plusul câștigat la nivel de percepție, popularitate și atractivitate a pieței de capital nu se va pierde. O pedală de accelerație va fi și creșterea profesionalismului administrării afacerilor, a deschiderii viziunii manageriale către beneficiile diversificării surselor de finanțare, ale avantajelor de imagine și poziție asociate calității de emitent listat și ale guvernanței corporative, pentru care exemplul celor mai noi și dinamici emitenți – de azi, va avea mult de spus. Partea cea mai bună a acestui scenariu realist-optimist este că, odată cu acești emitenți noi, bursa în sine va crește – ca alternativă investițională pentru investitorul de retail, ca lichiditate. Un cerc virtuos din care toată lumea are de câștigat” spune Virgil Zahan.

Experiența Goldring arată că profilul companiilor românești care sunt interesate de finanțare  prin piața de capital, dincolo de specificitățile fiecăreia, are o serie de caracteristici comune: viziune și determinarea de a-și materializa viziunea, dinamism, avantaje competitive puternice în sectorul de referință, dorința de informare și de a absorbi inovația, digitalizarea dar și lecțiile strategice de succes de pe piața internă sau cele internaționale. Companiile care se califică pentru faza următoare sunt cele care susțin această atitudine cu un istoric al unei evoluții financiare sănătoase și al unui management eficient al resurselor și oportunităților.

Goldring are 23 de ani de experiență pe piața românească de capital, 7 listări pe piețele BVB, 9 plasamente private și acces pe piețele internaționale din Europa, UK, SUA, Canada, Hong-Kong și Tokyo. Goldring a câștigat titlul de “Intermediar al companiilor antreprenoriale românești” la Bursa de Valori București în 2018 și în 2021.

Articole recente

Iohannis: Reîntoarcerea cât mai rapidă a tuturor elevilor la şcoală în condiţii de siguranţă sanitară sporite – o prioritate (video)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că reîntoarcerea cât mai rapidă a tuturor elevilor la…

4 minute ago

Corina Popescu (Electrica): Decada următoare va aparţine consumatorului; o descentralizare a sectorului energetic nu se poate face fără digitalizare

Decada care urmează va aparţine consumatorului, iar o descentralizare a sectorului energetic nu se poate…

5 minute ago

Orban: Deocamdată Florin Cîţu nu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia PNL

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că este convins că va câştiga un nou…

2 ore ago

Ombudsmanul European anchetează cazurile unor foşti funcţionari ai UE care s-au angajat în mediul privat

Funcţionarii de rang înalt din Comisia Europeană care îşi schimbă locul de muncă cu unul…

2 ore ago

Ludovic Orban, referitor la numirea Vioricăi Dăncilă la BNR: O recomandă vocea şi talentul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat marţi că nu comentează decizia Băncii Naţionale de…

3 ore ago

Valeriu Gheorghiţă: Intenţionăm să organizăm un maraton pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 16 şi 18 ani

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat,…

3 ore ago