Infrastructura

Grindeanu: A demarat cea mai mare investiţie a Aeroportului Timişoara; vreau să fie un terminal de plecări în Schengen

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri că au demarat lucrările la cea mai importantă investiţie la Aeroportul Timişoara, din istorie, de aproximativ 22 de milioane de euro, prin care, în termen de un an, va fi construit Terminalul de Plecări Externe.

Acesta a afirmat că îşi doreşte ca respectivul terminal să fie unul de plecări în Schengen.


“Au demarat lucrările la ceea ce înseamnă cea mai importantă investiţie din istorie, la Aeroportul Timişoara. Este parte din sumele alocate în acest an de Ministerul Transporturilor către Aeroportul Internaţional Timişoara şi vorbim despre Terminalul nou de plecări. Îmi doresc ca cei care construiesc să se înscrie în termene, astfel încât la finalul anului viitor să avem recepţia acestei lucrări. Îmi doresc ca acest Terminal de plecări sa fie unul pentru plecări în Schengen, iar noi, românii, să nu mai avem nevoie de vamă”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de 88,99 de milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată din trei surse, respectiv din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2021), de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului.

Noul terminal va avea o suprafaţă construită de 12.000 metri pătraţi, şase filtre de securitate, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor.

Ministrul Transporturilor a menţionat că îşi doreşte ca noua investiţie să ajute la dezvoltarea aeroportului, iar constructorul să respecte termenele fixate.

Noua construcţie va completa Terminalul de Sosiri Curse Externe care este deja în exploatare din 29 iulie 2021 şi a presupus o investiţie de 30,35 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale aeroportului, potrivit Agerpres.

View Comments

Articole recente

PSD solicită PNL să-şi definească poziţia faţă de taxa de solidaritate

PSD a solicitat, joi, colegilor de coaliţie de la PNL să-şi definească poziţia faţă de…

11 minute ago

A fost aprobată prelungirea Programului IMM INVEST PLUS până la data de 31.12.2023

Comisia Europeană a aprobat notificarea Ministerului Finanțelor cu privire la prelungirea programului IMM INVEST PLUS…

13 minute ago

Qatargate: Parlamentul European a votat pentru ridicarea imunităţii eurodeputaţilor socialişti Marc Tarabella şi Andrea

Parlamentul European a votat joi, la Bruxelles, pentru ridicarea imunităţii eurodeputaţilor socialişti Marc Tarabella (Belgia)…

o oră ago