Energie

Grupul AVAX a semnat un contract de 673,5 milioane de euro pentru centrala electrică de la Mintia, de 1.750 MW

AVAX Group anunță că a semnat un contract cu Mass Group Holding (MGH) Group pentru proiectarea, construcția și punerea în funcțiune a unei centrale electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW, cu un buget total de 673,5 milioane EUR. Mai precis, unitatea Centrală cu Ciclu Combinat Mintia va fi construită în regiunea Deva din România. Este cel mai mare proiect de construcție de unități de producţie a energiei acordat unei companii grecești până în prezent și va fi livrat la cheie în vara anului 2026, potrivit unui comunicat AVAX.

Virgil Popescu, ministrul energiei, a anunţat: “Un nou pas important pentru construcția centralei de la Mintia! S-a semnat contractul pentru construcția și punerea în funcțiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW! Contractul, în valoare de 673,5 milioane de euro, a fost semnat între AVAX Group și Mass Group Holding (MGH).
Construcția va dura 38 de luni și această investiție va crea aproximativ 700 de locuri de muncă. Noua centrală de la Mintia urmează să fie pusă în funcțiune în vara anului 2026. Unitatea va funcționa pe gaz natural și va cuprinde două turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbină cu abur SST5-5000 și trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS.
Totodată, componentele centralei vor fi pregătite pentru trecerea către noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen”.

Potrivit AVAX, acest nou proiect este al treilea consecutiv acordat de Mass Group Holding către AVAX Group. Proiectele anterioare au fost Faza #2 și Faza #3 a Stației de Generare a Energiei din orașul Besmayah, Irak, cu o capacitate totală de 3.150 MW. La finalizarea noului proiect, AVAX va livra către MGH unități de putere cu o capacitate totală de 4,9 GW.

Articole recente

FMI: Sectorul privat trebuie să-şi asume povara investiţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice

Majoritatea investiţiilor anuale de 2.000 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în ţările în…

10 ore ago

Impactul total al sectorului de petrol și gaze în economie – 7,9% din PIB în 2022; numărul de locuri de muncă susținute direct – 64.000 (raport CPAG)

Sectorul petrol și gaze a reprezentat aproximativ 3,8% din PIB în anul 2022, potrivit raportului…

10 ore ago

Ciolacu: Voi merge înainte în privinţa reglementărilor jocurilor de noroc; nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă cu "ameninţările din industria păcănelelor",…

10 ore ago

Alexandru BONEA, Meta Estate Trust: “Dorim să ne mărim activele prin leverage bancar și prin emisiune de obligațiuni”

Meta Estate Trust este un portal între piața de capital și piața imobiliară de investiții,…

12 ore ago

Ţările UE se gândesc să renunţe la o parte reformei pieţei de electricitate

Statele membre UE se gândesc să renunţe la o parte centrală a reformei pieţei de…

13 ore ago