Categories: Afaceri

Grupul ceh de investiţii PPF vrea să iasă din China şi caută parteneri pentru achiziţii în Europa

Grupul ceh de investiţii PPF, controlat de soţia fondatorului Petr Kellner, care a decedat anul trecut, vrea să îşi vândă operaţiunile de furnizare de credite de consum în China şi să îşi concentreze achiziţiile pe Europa, a declarat miercuri directorul general Jiri Smejc, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Încercăm să găsim un partener strategic în China care să obţină pachetul majoritar şi ulterior să preia complet firma, pentru că noi credem că în condiţiile actuale este imposibil să funcţionezi în China”, a spus Jiri Smejc.

China era odată o piaţă cheie pentru Home Credit, unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de credite de consum. În ultimul deceniu, Home Credit a crescut rapid în China însă în ultimii ani a fost lovit de pandemie şi înăsprirea reglementărilor şi a accesului la finanţare. Home Credit a pierdut 303 milioane de euro anul trecut şi 584 milioane de euro în 2020.

Jiri Smejc a mai spus că PPF, care are investiţii în servicii financiare, telecomunicaţii, media, inginerie mecanică şi biotehnologie, caută parteneri în rândul firmelor de private equity cu care să strângă fonduri pentru achiziţii în Europa. “Vrem ca centrul de gravitate al investiţiilor noastre să fie în Europa”, a spus Smejc, adăugând că PPF vrea să se extindă în afara Balcanilor, unde a investit puternic. Pe de altă parte, Jiri Smejc a reiterat că PPF va ieşi complet de pe piaţa din Rusia.

PPF, care anul trecut a afişat un profit de 239 milioane de euro şi avea active în valoare de 42,2 miliarde de euro, deţine operatorul de televiziune Central European Media Enterprises (CME).

Jiří Šmejc, fondatorul Emma Capital care deţine în România Premier Energy, a fost numit CEO al PPF Group, proprietarul Pro TV

Articole recente

Explozii identificate de seismologi în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore, potrivit televiziunii suedeze SVT

Gazul se revarsă în Marea Baltică prin trei scurgeri separate de pe conductele Nord Stream…

8 ore ago

Acuzată de corupţie, compania Oracle va plăti 23 de milioane de dolari Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA

Compania americană de software Oracle va plăti Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA…

8 ore ago

Vladimir Putin spune că amenințarea nucleară nu este un cacealma. Ar trebui să-l credem pe cuvânt (Washington Post)

Autor: Joseph Cirincione (Joseph Cirincione este autorul cărții „Coșmaruri nucleare: securizarea lumii înainte de a…

11 ore ago

Polonia a inaugurat un gazoduct strategic prin care va primi gaz natural norvegian

Oficiali din Polonia, Norvegia şi Danemarca au participat marţi la inaugurarea unui gazoduct strategic care…

11 ore ago

Grupul Purcari achiziționează pachetul majoritar într-o Cramă din Bulgaria

Purcari Wineries PLC („Grupul Purcari”) a anuntat astazi semnarea contractului de achizitie a pachetului majoritar…

12 ore ago