Categories: Burse/Investitii

Grupul Purcari achiziționează pachetul majoritar într-o Cramă din Bulgaria

Purcari Wineries PLC („Grupul Purcari”) a anuntat astazi semnarea contractului de achizitie a pachetului majoritar de 76% din actiunile Cramei Angel’s Estate  din Bulgaria (in continuare, „Angel’s Estate”, „Crama”), potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Angel’s Estate este o crama cu ciclu complet de producere langa Stara Zagora, in una din cele mai proeminente regiuni vinicole din Bulgaria, Thracian Lowlands. Crama detine circa 100ha de podgorii proprii, iar capacitatea anuala de producere depaseste un milion de sticle, producand unele dintre cele mai cunoscute branduri de vin in Bulgaria, inclusiv Angel si Stallion.

Ca parte a tranzactiei, actionarii actuali ai Angel’s Estate vor pastra 24% din actiunile Cramei si vor continua sa contribuie la dezvoltarea afacerii. Finalizarea tranzactiei este planificata in termen de pana la doua saptamani de la semnarea contractului de achizitie al actiunilor.

„Achizitia Angel’s Estate este un pas inainte spre realizarea viziunii noastre de a deveni campionul vinicol incontestabil in Europa Centrala si de Est, actionand ca un consolidator al acestei industrii fragmentate. Adaugam la Grupul nostru o noua geografie si vedem aceasta ca pe un mare privilegiu sa construim pe traditiile vinicole milenare ale Bulgariei, inclusiv prin extinderea activitatilor de export existente ale Angel’s Estate. Anticipam sinergii puternice de la venirea Angel’s Estate in familia extinsa Purcari si vom munci in a valorifica la maxim potentialul acestei afaceri in gestiunea noastra.” – Eugen Comendant, Director Operational al Purcari Wineries PLC.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar si Domeniile Cuza) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri si brandy din regiunea Europei Centrale si de Est. Grupul gestioneaza aproximativ 1.350 de hectare de podgorii si opereaza cinci platforme de productie in Romania si Moldova. Purcari Wineries este lider pe segmentul vinurilor Premium din Romania, cu o cota de 30% si cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrand in peste 40 de tari. Fondat in 1827, Chateau Purcari este cea mai premiata vinarie din regiunea Europei Centrale si de Est la Decanter Londra 2015-2021, precum si cea mai bine cotata crama pe Vivino cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 70.000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul WINE. Grupul este condus de Victor Bostan, un veteran cu peste 30 de ani de experienta in domeniul vinicol si este sustinut de investitori institutionali de top precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital si Norges Bank.

Articole recente

Siegfried Mureşan: Austria are 100.000 de solicitări de azil. Nu România. În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a spus, într-o postare pe Facebook, înaintea Consiliului JAI care urmează…

22 de minute ago

Înainte de votul Schengen, ministrul austriac de interne nu a vrut să discute cu presa din România

Înainte de votul Schengen, Gerhard Karner, ministrul austriac de interne, nu a vrut să discute…

44 de minute ago

CITIRI ȘI AUTOCITIRI: Eu plătesc energia electrică, de ce să mai citesc și contorul?

Cantitatea de energie electrică consumată este indicată de contorul care înregistrează consumul de energie per…

o oră ago

Schengen/ Bode: România va solicita azi un singur lucru – respect

România va solicita astăzi un singur lucru - respect, a declarat, joi dimineaţa, ministrul Afacerilor…

2 ore ago

Costul forţei de muncă, majorat cu peste 10% în T3 2022

  de Dan Pălăngean Costul orar al forţei de muncă a crescut în trimestrul III…

2 ore ago

Cancelarul austriac Karl Nehammer, în ședința PPE: Firmele austriece sunt „maltratate” în România. Voi prezenta Comisiei Europene „dovezile”

Firmele austriece sunt „maltratate” în România, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammera în ședința Popularilor…

3 ore ago