Categories: International

Guvernul italian interzice, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului

Executivul italian a aprobat, sâmbătă noapte, o serie de măsuri extraordinare pentru a încerca să oprească răspândirea coronaviruslui în nordul ţării, potrivit stirilorprotv.ro. Până în prezent, aici au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare. Între măsurile luate se numără interdicţia de a intra şi de a părăsi 11 localităţi considerate epicentrul epidemiei.

„Am adoptat un decret pentru a opri această urgenţă. Obiectivul este protejarea sănătăţii italienilor, care este cel mai important lucru pentru noi”, a anunţat prim-ministrul Giuseppe Conte, după întâlnire.

Conte a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ’Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Specialiștii sunt îngrijorați: Ar putea exista îmbolnăviri cu coronavirus fără legătură cu China

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. A fost ordonată suspendarea lucrului, a cursurilor şcolare şi a evenimentelor publice.

Autorităţile din Italia s-au mobilizat şi au ridicat în regiunea Veneto, în doar câteva ore, un spital de campanie, format din 12 corturi, gata să primească aproape o sută de pacienţi infectaţi cu temutul COVID 19. În rândul populaţiei din zonă, unde există şi o mare comunitate de români, s-a instaurat panica. Străzile micilor oraşe aflate în carantină sunt pustii. Oamenii se tem să mai iasă din case.

În regiunile Lombardia şi Veneto, unde trăiesc și comunități mari de români, autorităţile au luat măsuri speciale de prevenție, potrivit stirilorprotv.ro.

Oficialii italieni sunt în alertă mai ales că numărul cazurilor de îmbolnăvire s-a dublat în numai 24 de ore. 76 de persoane au fost testate pozitiv.

Articole recente

Bursa de criptomonede CoinFlex susține că „Bitcoin Jesus” este investitorul din spatele datoriilor de 47 de milioane de dolari

Bursa de active digitale CoinFlex este blocată într-o luptă publică cu investitorul în criptomonede Roger…

4 ore ago

Spania: Rata anuală a inflaţiei a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din 1985

Rata anuală a inflaţiei în Spania a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din…

6 ore ago

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

7 ore ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

7 ore ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

7 ore ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

7 ore ago