Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon

  • Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon, o așa-numită “punte blockchain” dezvoltată de start-up-ul cripto Harmony.

  • “Punţile blockchain” permit utilizatorilor să transfere monede de la un blockchain la altul, dar au devenit o țintă principală pentru hackeri din cauza vulnerabilităților din codul lor subiacent.

  • Acest atac are loc după o serie de atacuri similare asupra punților blockchain, inclusiv furtul de 600 de milioane de dolari din Rețeaua Ronin și cei 320 de milioane de dolari furați de la Wormhole.

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon, o așa-numită “punte blockchain”, în cel mai recent furt major din lumea finanțelor descentralizate, scrie CNBC.

Detaliile atacului sunt încă puţine, dar Harmony, dezvoltatorii din spatele Horizon, au declarat că au identificat furtul miercuri dimineață. Harmony a evidențiat un cont individual pe care îl consideră vinovat de furt.

„Am început să lucrăm cu autoritățile naționale și cu specialiștii pentru a identifica vinovatul și pentru a recupera fondurile furate”, a spus start-up-ul într-un tweet miercuri seara.

Într-un tweet de continuare, Harmony a spus că lucrează cu Biroul Federal de Investigații și cu mai multe firme de securitate cibernetică pentru a investiga atacul.

Punțile blockchain joacă un rol important în spațiul DeFi, oferind utilizatorilor o modalitate de a-și transfera activele de la un blockchain la altul. În cazul Horizon, utilizatorii pot trimite monede  din rețeaua Ethereum către Binance Smart Chain. Harmony a spus că atacul nu a afectat un pod separat pentru bitcoin.

La fel ca și alte fațete ale DeFi, care își propune să reconstruiască serviciile financiare tradiționale, cum ar fi împrumuturile și investițiile în blockchain, punțile au devenit o țintă principală pentru hackeri din cauza vulnerabilităților codului lor subiacent.

Podurile „mențin rezerve mari de lichiditate”, făcându-le o „țintă tentantă pentru hackeri”, conform lui Jess Symington, lider de cercetare la firma de analiză blockchain Elliptic.

„Pentru ca indivizii să folosească poduri pentru a-și muta fondurile, activele sunt blocate pe un blockchain și deblocate sau batate pe altul”, a spus Symington. „Ca urmare, aceste servicii dețin volume mari de criptoactive.”

Harmony nu a dezvăluit exact cum au fost furate fondurile. Cu toate acestea, un investitor și-a exprimat îngrijorarea cu privire la securitatea podului Horizon încă din aprilie.

Securitatea podului Horizon s-a bazat pe un portofel „multisig” care necesita doar două semnături pentru a iniția tranzacții. Unii cercetători speculează că atacul  a fost rezultatul unui „compromis al cheii private”, în care hackerii au obținut parola sau parolele necesare pentru a obține acces la un portofel cripto.

Harmony nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC.

Acest atac urmează unor alte atacuri notabile asupra altor poduri blockchain. Rețeaua Ronin a pierdut peste 600 de milioane de dolari într-o breșă de securitate care a avut loc în martie. Wormhole, un alt pod popular, a pierdut peste 320 de milioane de dolari într-un hack separat o lună mai devreme.

Furtul se adaugă la un flux de știri negative în lumea cripto în ultima vreme. Creditorii Crypto Celsius și Babel Finance au înghețat retragerile după ce o scădere bruscă a valorii activelor lor a dus la o criză de lichiditate.

Între timp, fondul criptografic Three Arrows Capital ar putea intra în incapacitate de plată pentru un împrumut de 660 de milioane de dolari de la firma de brokeraj Voyager Digital.

Articole recente

Ciucă: Măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie rămân active pentru protejarea populaţiei şi economiei

Măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active în formula necesară…

2 ore ago

Chimcomplex închide 14 zile activitatea de producţie de la Borzeşti, din cauza prețurilor în creștere la energie electrică și gaze naturale

Chimcomplex închide 14 zile activitatea de producţie de la Borzeşti, din cauza prețurilor în creștere…

2 ore ago

OMS avertizează că vaccinul împotriva variolei maimuţei nu este un medicament miraculos

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat miercuri că vaccinul împotriva variolei maimuţei nu este un…

2 ore ago

Nuclear/Zaporojie: Trebuie să ne pregătim pentru orice fel de scenariu (ministru ucrainean)

Ucraina trebuie să se pregătească pentru "toate scenariile" referitoare la centrala nucleară din Zaporojie, ocupată…

2 ore ago

Electrica a înregistrat, în primul semestru, o pierdere de 176 milioane de RON, faţă de un profit de 76 milioane lei, în S1 2021

Evoluția principalilor indicatori în semestrul I al anului 2022: ▪ EBITDA – pozitivă în valoare…

2 ore ago

NATO cere o inspecţie ”urgentă” a AIEA la centrala de la Zaporojie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că este "urgent" ca o "inspecţie"…

5 ore ago