Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzFirma americană de servicii petroliere Halliburton (HAL.N) a fost afectată miercuri de un atac cibernetic, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, potrivit Reuters.
Halliburton a declarat că este conștientă de o problemă care afectează anumite sisteme ale companiei și că lucrează pentru a determina cauza și impactul problemei. De asemenea, compania colaborează cu „experți externi de top” pentru a rezolva problema, a anunţat un purtător de cuvânt într-o declarație trimisă prin e-mail.
Se pare că atacul a afectat operațiunile de afaceri la campusul companiei din nordul orașului Houston, precum și unele rețele de conectivitate globală, a declarat persoana care a refuzat să fie identificată deoarece nu era autorizată să vorbească în mod oficial.
Compania a cerut unor angajați să nu se conecteze la rețelele interne, a precizat persoana.
Halliburton, cu sediul în Houston, Texas, este una dintre cele mai mari companii de servicii petroliere din lume, furnizând servicii și echipamente de foraj marilor producători de energie din întreaga lume. La sfârșitul anului trecut avea aproape 48.000 de angajați și opera în peste 70 de țări.
Atacurile cibernetice au fost o problemă majoră pentru industria energetică. În 2021, hackerii au atacat Colonial Pipeline cu ransomware, provocând o închidere de câteva zile a principalei linii de aprovizionare cu combustibil.
Această acţiune, pe care FBI a atribuit-o unei bande numite DarkSide, a dus la o creștere a prețurilor la benzină, la cumpărături de panică și la penurii localizate de combustibil.
Mai multe companii americane importante au suferit atacuri ransomware în ultimii ani, inclusiv UnitedHealth Group (UNH.N), giganții jocurilor de noroc MGM Resorts International (MGM.N), Caesars Entertainment (CZR.O) și producătorul de bunuri de consum Clorox (CLX.N).
Deși nu este clar ce se întâmplă exact la Halliburton, programele de răscumpărare funcționează prin criptarea datelor victimelor. De obicei, hackerii oferă victimei o cheie în schimbul unor plăți în criptomonedă care pot ajunge la sute de mii sau chiar milioane de dolari.
În cazul în care victima opune rezistență, hackerii amenință uneori cu divulgarea de date confidențiale în încercarea de a spori presiunea.
De exemplu, grupul de ransomware DarkSide, suspectat de autoritățile americane de atacul asupra Colonial Pipeline, a declarat că dorea să facă bani. Directorul general al Colonial Pipeline a declarat că societatea sa a plătit o răscumpărare de 4,4 milioane de dolari, deoarece directorii nu erau siguri cât de grav au fost încălcate sistemele sau cât de mult va dura restaurarea conductei.
Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…
Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…
Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…
Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…
Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…
This website uses cookies.
Read More