Energie

Halliburton și Schlumberger se retrag din Rusia pe fondul sancțiunilor energetice ale SUA

Companiile americane de servicii pentru zăcămintele petroliere Halliburton Co (HAL.N) și Schlumberger au declarat vineri că au suspendat sau au oprit operațiunile din Rusia ca răspuns la sancțiunile SUA pentru invazia Moscovei în Ucraina, potrivit Reuters.

Halliburton a declarat că a suspendat imediat afacerile viitoare și că își va închide operațiunile în Rusia, după ce a încetat anterior livrările de piese și produse către Rusia.

Schlumberger a încetat investițiile noi și implementarea tehnologiei, în timp ce continuă activitatea existentă în conformitate cu legile și sancțiunile internaționale, a anunțat compania într-un comunicat vineri seara. „Îndemnăm la încetarea conflictului și la restabilirea siguranței și securității în regiune”, a declarat șeful executivului Schlumberger, Olivier Le Peuch.

„Am urmărit cu o mare îngrijorare escaladarea conflictului din Ucraina”, a mai spus Olivier Le Peuch. „În primul rând, ne concentrăm profund pe sănătatea, siguranța și securitatea angajaților noștri, a colegilor și a familiilor acestora din Ucraina, Rusia și din întreaga regiune.

Pe măsură ce situația s-a dezvoltat, ne-am evaluat calea de urmat și am decis să suspendăm imediat noi investiții și desfășurarea tehnologiei în operațiunile noastre din Rusia. Continuăm să monitorizăm în mod activ această situație dinamică și vom executa orice activitate existentă în deplină conformitate cu legile și sancțiunile internaționale aplicabile.

Siguranța și securitatea se află în centrul a ceea ce suntem noi ca firmă”.

Furnizorul de servicii petroliere Baker Hughes a refuzat să comenteze asupra operațiunilor sale în Rusia.​

Companiile energetice BP PLC, Shell, Equinor ASA (EQNR.OL) și Exxon Mobil și-au suspendat activitatea sau au anunțat planuri de a părăsi operațiunile lor în Rusia.

Rusia, care numește invadarea Ucrainei o „operațiune militară specială”, se numără printre cei mai mari producători de petrol și gaze din lume și exportă între 7 și 8 milioane de barili pe zi de țiței și produse petroliere.

Articole recente

Ciolacu: Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României; după 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile

Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul,…

13 minute ago

Dmitri Medvedev cere o interdicţie asupra obţinerii de câştiguri în Rusia de către ‘agenţii străini’

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a susţinut sâmbătă că parlamentul de la Moscova ar trebui…

17 minute ago

Putin şi Erdogan au discutat telefonic despre acordul privind exportul cerealelor, relaţiile turco-siriene (Kremlin)

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat o convorbire telefonică cu omologul său turc Recep Tayyip…

19 minute ago

Acord între Germania şi Comisia Europeană privind motoarele cu combustie

Guvernul german a ajuns la un acord cu Comisia Europeană în disputa cu privire la…

2 ore ago

Aproape 100 de miliarde de dolari, retrase din depozitele la băncile din SUA, dar oficialii spun că sistemul e „sănătos și rezistent” (CNBC)

Autoritățile de reglementare au asigurat din nou publicul că sistemul bancar din SUA este în…

2 ore ago

Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de…

4 ore ago