Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzPurtătorul de cuvânt al ducelui şi ducesei de Sussex a declarat că scuzele publicaţiei The Sun pentru editorialul în care Jeremy Clarkson a spus că o „ura” pe Meghan nu reprezintă „nimic mai mult decât o cascadorie de relaţii publice”, potrivit The Guardian.
Editorialul din The Sun a devenit articolul cel mai reclamat la Organizaţia Independentă de Standarde de Presă (Ipso), cu peste 20.000 de plângeri.
Articolul a fost eliminat luni de pe site-ul The Sun, la cererea lui Clarkson, după critici pe scară largă.
Vineri, The Sun a declarat că regretă publicarea editorialul și că „îi pare sincer rău”.
Dar sâmbătă, un purtător de cuvânt al familiei Sussex a declarat că Meghan nu a fost contactată de ziar pentru a-şi cere scuze. Purtătorul de cuvânt a spus: „Faptul că The Sun nu a contactat-o pe ducesa de Sussex pentru a-şi cere scuze arată intenţia lor. Aceasta nu este altceva decât o cascadorie de PR. Deşi publicul merită absolut scuzele publicaţiei pentru comentariile lor periculoase, nu am fi în această situaţie dacă The Sun nu ar continua să profite şi să exploateze ura, violenţa şi misoginia. O scuză adevărată ar fi o schimbare a politicii editoriale și a standardelor etice pentru toți”.
Clarkson a scris că o urăște pe ducesa de Sussex „la nivel celular” în articolul care a fost publicat vineri, 16 decembrie, în urma lansării serialelor Netflix Meghan & Harry, în care ducii de Sussex au acuzat în special presa de rasism şi că ar fi vrut să o „distrugă” pe Meghan.
„O urăsc. (…) Noaptea, nu pot să dorm şi stau acolo, scrâşnind din dinţi şi visând la ziua în care o vom vedea defilând goală pe străzile tuturor oraşelor din Marea Britanie, în timp ce mulţimea va striga „Ruşine!” şi va arunca cu fecale în ea”, a scris Jeremy Clarkson în articolul publicat.
Editorialistul, cu o reputaţie deja scandaloasă, a atras un torent de revolte. De la primarul Londrei, Sadiq Khan, la prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, multe personalităţi au condamnat ferm observaţiile lui Jeremy Clarkson.
Chiar şi prim-ministrul Rishi Sunak a reacţionat din Letonia, spunând: “Cuvintele sunt importante” atunci când eşti o persoană publică.
După indignare larg răspândită, Clarkson a emis o declarație luni, dar a fost criticat de unii pentru că nu și-a cerut scuze: “Am făcut o referire stângace la o scenă din Game of Thrones şi a fost interpretată prost de mulţi oameni. Sunt îngrozit că am provocat atât de multă durere şi voi fi mai atent în viitor”.
Într-una dintre cele mai emblematice scene din serialul “Game of Thrones”, un personaj feminin este supus “drumului ruşinii”, fiind forţată să meargă goală pe străzi în timp ce oamenii aruncă în ea cu gunoaie.
După câteva zile de polemici, The Sun a retras editorialul de pe site, luni după-amiază, pretinzând că face acest lucru la cererea autorului său.
În declarația sa de vineri, The Sun a spus: „Opiniile editorialiştilor sunt proprii, dar ca editor, ne dăm seama că odată cu exprimarea liberă vine şi responsabilitatea”.
The Sun a precizat articolul lui Clarkson a fost eliminat de pe site-ul şi arhivele sale.
Acuzaţii de minciuni, „război împotriva lui Meghan”, în continuarea documentarului lor de pe Netflix, Harry şi Meghan atacând direct familia regală britanică.
După primele trei episoade, care au avut un succes uriaş, în care ducele şi ducesa de Sussex au atacat tabloidele britanice pentru tratamentul la care a fost supusă Meghan, la final cuplul a vorbit despre Palatul Buckingham şi pe prinţul William pentru a-şi justifica plecarea din 2020.
În două noi trailere lansate în ultimele zile, Meghan susţine: „Nu am fost doar aruncată la lupi, eram hrană pentru lupi”.
Avocata sa, Jenny Afia, spune că “a existat un adevărat război împotriva lui Meghan” şi că “a văzut dovezi prin care palatul furniza informaţii negative despre Harry şi Meghan în beneficiul altor persoane”.
Primele trei episoade au totalizat 81,55 milioane de ore de vizionări, un record pentru un documentar în prima săptămână de difuzare, potrivit Netflix.
După primele episoade, presa britanică i-a acuzat de “indecenţă” şi de “atac la moştenirea reginei”, în special prin criticarea Commonwealth-ului, de care aceasta era foarte ataşată în timpul domniei sale.
Unele mass-media l-au văzut deja ca pe “un punct fără întoarcere” în înstrăinarea lui Harry de Charles şi William. O reconciliere pare acum puţin probabilă, la şase luni de la încoronarea lui Charles III.
Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…
Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…
Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…
Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…
Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…
This website uses cookies.
Read More