Categories: Energie

Havrileț, MEEMA: Marea Neagră are potențial pentru vântul offshore și, de asemenea, pentru energia valurilor

Pentru România, gazul natural aduce o contribuție semnificativă la securitatea energetică națională și, în plus, în viitorul apropiat, va juca un rol important în înlocuirea energiei produse din combustibili fosili poluanți, în special cărbune, a spus Niculae Havrileț, secretar de stat la Ministerul Economiei, la Romanian International Gas Conference (RIGC), eveniment organizat de către Energy Policy Group (EPG), un think-tank independent, specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est si a bazinului Marii Negre.

El a mai spus: “Se pune problema decarbonizării sectorului gazului și ne gândim la acest lucru prin implementarea unui grad mai ridicat de energie regenerabilă în sistem, inclusiv energie regenerabilă offshore. As vrea să evidențiez potențialul Mării Negre în acest sens. De asemenea, ne gândim la introducerea de noi purtători de energie precum hidrogenul și gazele regenerabile.
În plus, infrastructura gazelor va trebui modernizată pentru a transporta cote sporite de gaze. Mai mult, intenționăm să promovăm inovația tehnologică, să încurajăm investițiile private și să pledăm pentru strategii care să faciliteze dezvoltarea capacităților energetice cu emisii reduse de carbon.”

Transformarea va implica cu siguranță volume semnificative de investiții pe întregul lanț tehnologic, de la producția de energie la rețelele inteligente de transport și distribuție, precum și implementarea unui nou model de piață bazat pe capacități de energie curate și flexibile, a mai spus Havrilet.

România intenționează să investească în creșterea producției de energie regenerabilă (cum ar fi eoliană și solară), inclusiv în producția de energie regenerabilă offshore, potrivit secretarului de stat: ” Identificată de experți, Marea Neagră are potențial pentru vântul offshore și, de asemenea, pentru energia valurilor.
România ar putea dezvolta cu succes parcuri eoliene offshore pe baza expertizei imense pe care am dobândit-o în producția eoliană terestră în ultimii doi ani.”

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

View Comments

Articole recente

70% din angajații Transgaz, de acord să se vaccineze anti-Covid; Ion Sterian se va vaccina pentru a oferi exemplu angajaților

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA, ca urmare a deciziei conducerii generale a…

8 ore ago

Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic

Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu…

8 ore ago

Transelectrica, după incidentul din 8 ianuarie: Obiectivele strategice pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru consolidarea rețelei electrice de transport

Obiectivele strategice ale Transelectrica pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru…

9 ore ago

Traian Băsescu s-a imunizat împotriva COVID 19

Traian Băsescu, fost Președinte al României, s-a imunizat împotriva COVID 19, arata o postare pe…

10 ore ago

Pfizer anunţă că are un “plan” pentru a limita întârzieri de livrare a vaccinurilor Covid

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un "plan" care trebuie…

10 ore ago