Categories: Industrie

HOLDINGROCK1 a cumpărat 70% din capitalul social al Eco Euro Doors, pentru 9,82 milioane de euro

HOLDINGROCK1 a cumpărat 70% din capitalul social al Eco Euro Doors, pentru 9,82 milioane de euro.

Potrivit informaţiilor transmise BVB, conducerea HOLDINGROCK1 SA a finalizat în data de 17 mai 2022 tranzacția cu Eco Euro Doors (“EED”), cel mai mare producător de uși pentru construcții rezidențiale cu o cifră de afaceri totală de peste 13 milioane de euro și 320.000 de unități vândute în 2021.

În urma încheierii tranzacției, HOLDINGROCK1 deține 70% din capitalul social al EED. Prețul plătit pentru achiziția părților sociale este de 9.820.000 EUR.

“Odată cu această tranzacție ducem mai departe misiunea noastră de a amplifica potențialul companiilor locale și a dezvolta branduri made in Romania. Investițiile pe termen lung au la baza lor un set de valori la care ne uităm, iar acesta este un proces pe care îl facem de fiecare dată când intrăm într-o companie. Credem în puterea parteneriatului și ne implicăm în profunzime, atât cu resurse, cât și cu know-how. Totodată, avem o abordare diferită a riscurilor, punând accent în egală măsură pe oportunități, a declarat Ionuţ Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Preşedinte al Consiliului de Administraţie ROCA Industry.

“Preluăm o companie solidă, cu oportunitate de creștere, cu un produs care, deși este unul industrial, vine cu o valoare emoțională dată de design-ul pe care îl aduce în casele consumatorilor. E important să ne folosim de tehnologia avansată pentru a livra produse care să fie la cel mai înalt nivel, într-o țară de tradiție în acest sector. Continuăm misiunea ROCA Industry de a reindustrializa România, prin dezvoltarea și scalarea de branduri autohtone puternice, declară Liviu Stoleru, CEO ROCA Industry.

Achizitia producătorului român de uși, cu o experiență de 27 de ani pe piață și peste 320.000 unități vândute în 2021, este a doua tranzacție perfectată în prima parte a anului de ROCA Industry.

“În ianuarie, la semnare, spuneam că ROCA deschide ușa către un nou capitol în viața EED, acum am trecut deja în această nouă etapă de dezvoltare. Apreciez profesionalismul de care a dat dovadă ROCA și am încredere că sub umbrela holdingului, compania va ajunge la un nou nivel și va avea un viitor solid”, declară Claudiu Cășvean, fondatorul Eco Euro Doors.

HOLDINGROCK1 S.A. („Roca Industry”) este o companie românească, înființată în septembrie 2021. Roca Industry este primul proiect strategic al ROCA Investments, care grupează sub umbrela unui holding specializat companii românești producătoare de materiale de construcții. Scopul proiectului este de a dezvolta și de a scala branduri autohtone puternice și sustenabile atât pe baza unei strategii comune, cât și prin sinergiile generate din activitatea acestora.

Roca Industry operează și implementează strategia de business prin intermediul filialelor sale deținute direct sau indirect: BICO INDUSTRIES S.A., SARCOM S.R.L., și TERRA IMPEX S.R.L. Aceste filiale activează în domeniul materialelor de construcții, mai exact în cel al producției de fibră de sticlă și armătură din fibră de sticlă (BICO si TERRA), respectiv cel al producției de lacuri, vopsele și tencuieli decorative (SARCOM), potrivit Raportului Anual pe 2021.

La jumătate de an de la înființare, ROCA Industry grupează în holding companiile: BICO Industries (70%), Sarcom (100%), Terra (100%), Eco Euro Doors (70%) și se află în procesul de finalizare a tranzacției pentru preluarea integrală a Dial.

ROCA Industry (HOLDINGROCK1) a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în luna ianuarie a acestui an și este tranzacționată sub simbolul bursier ROC1. Este inclusă și în indexul BETAeRO, care cuprinde cele mai relevante companii din această piață.

Totodată, holdingul va fi cunoscut, începând de astăzi, sub noua sa denumire, ROCA Industry Holdingrock1, care va dezvolta astfel identitatea companiei.

Cea mai recentă estimare a sectorului local al producătorilor de uși, era cifrată la o valoare totală de 140 milioane euro la nivelul anului 2020, cu o rată de creștere anuală (CAGR) care ar urma să ajungă la 6% între 2022-2025, potrivit Interbiz Research Consulting.

Articole recente

Medima Health – investiție de 1,5 milioane de euro în noua clinică de imagistică medicală din Brăila, a 8-a din rețea

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis…

3 minute ago

Prinţul Paul al României a fost prins la Paris

Prinţul Paul al României a fost prins la Paris, a anunțat ministrul Lucian Bode. Acesta era…

27 de minute ago

SAP sărbătorește 20 de ani în România – piața vedetă din regiunea SEE pentru compania de software

România este vedeta (rising star) SAP în regiunea SEE SAP aniversează 20 de ani de…

33 de minute ago

Ciucă: PNL susține menținerea cotei unice  și nu își dorește taxă de solidaritate

PNL susține menținerea cotei unice  și nu își dorește taxă de solidaritate, a spus Nicolae…

39 de minute ago

Spătaru: 300 de milioane de euro, ajutor pentru relansarea industriei prelucrătoare

Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică Hotărârea privind instituirea unei scheme de ajutor de…

48 de minute ago

Zelenski le cere liderilor G7 “să facă maximum” pentru a pune capăt războiului până la sfârşitul acestui an

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut luni liderilor G7, reuniţi într-un summit în Bavaria, "să…

56 de minute ago