Update articol:
Gala Financial Intelligence Awards 2020 – Secțiunea CSR

Huawei desfășoară campanii de CSR pentru ajutarea copiilor cu conectivitatea (VIDEO)

Gala Financial Intelligence Awards 2020 – Secțiunea CSR Huawei desfășoară campanii de CSR pentru ajutarea copiilor cu conectivitatea, Angela Moraru Angela Moraru, Corporate PR Manager Huawei România

Angela Moraru, Corporate PR Manager al Huawei România a povestit la Gala Financial Intelligence Awards despre implicarea companiei în campanii de responsabilitate socială desfășurate în țara noastră.

”Deși 2020 a însemnat distanțare fizică, a fost un an care ne-a apropiat mai mult decât oricând, ne-a făcut mai empatici și mai solidari. A fost un an al provocărilor și al implicării. Aceasta este însăși esența activităților de CSR: implicarea pentru urmărirea mai binelui comun, al comunităților locale, al societății în ansamblu”, a spus Angela Moraru.

Huawei a fost parte a acestui efort colectiv, donând măști, echipamente de protecție și dezinfectante la debutul pandemiei, pentru a-i ajuta pe cei din linia întâi. Compania a contribuit și la un alt nivel, mult mai puțin vizibil, dar resimțit de toți cei care au lucrat și învățat de acasă, la stabilitatea și buna funcționare a rețelelor de telecomunicații.

Angela Moraru a adăugat: ”Cred că este binecunoscut faptul că Huawei este una dintre cele mai inovatoare companii din lume. Mai puțin cunoscută, probabil este implicarea companiei în proiecte de susținere a educației copiilor și tinerilor. Tocmai pentru că înțelegem și apreciem valoarea inovației, dar și rolul transformator al unei companii globale cum este Huawei, viziunea noastră de CSR este axată în mod firesc pe susținerea educației”.

Seeds for the Future este unul dintre cele mai importante proiecte globale ale Huawei de susținere a tinerelor talente din IT&C. În România, proiectul a fost lansat în 2014 și le oferă studenților posibilitatea de a face practică în Huawei, de a vedea din interior cum funcționează o companie globală de tehnologie. De asemenea, participă la cursuri susținute de specialiștii internaționali ai Huawei și, mai mult decât atât, cei mai buni dintre ei vizitează sediul central din China al companiei noastre.

Din 2014 până acum, sute de studenți au participat la program, cu rezultate foarte bune, iar o parte din ei chiar ne-au devenit colegi la Huawei.

Pentru că vorbim despre educație, nu putem să nu spunem că 2020 a fost un an extrem de dificil pentru acest domeniu, care a arătat cât de vulnerabili sunt copiii din zonele rurale, care au un acces mai redus la mediul digital din cauza lipsei de conexiune, de dispozitive smart și de abilități digitale. În România există aproximativ 6.200 de școli, jumătate din acestea se află în zonele rurale, iar multe nu au conexiune la Internet, potrivit reprezentantului Huawei România.

De aici le-a venit celor de la Huawei ideea unuia dintre programele de CSR din 2020. Compania și-a propus să conecteze la internet școlile din zonele rurale care nu au conexiune. Recent a finalizat conectarea primei școli din proiect – școala gimnazială din comuna Poboru, județul Olt. Mai mult, a donat profesorilor tablete și laptopuri pentru că aceștia să poată preda online și să își îmbunătățească abilitățile digitale.

”Pentru mulți POBORU poate fi doar un nume de școală. Pentru 142 de copii este însă o șansă de a avea access la o educație mai bună. Este un început, un prim pas, pe care îl vom continuă în anii următori”, a spus Angela Moraru.

Un alt proiect al Huawei este parteneriatul inițiat în acest an cu Asociația Magic prin care oferă conectivitate copiilor bolnavi de cancer. Angela Moraru apreciază că acesta este un subiect extrem de sensibil și de dureros și consideră că este nevoie de implicare pentru a-i ajuta pe acești copii.

Potrivit Huawei, în fiecare an, aproximativ 600 de copii din România sunt diagnosticați cu cancer. Perioada de spitalizare este traumatizantă pentru ei. Nu pot merge la școală, nu pot interacționa cu colegii și nu pot fi lângă familiile și prietenii lor. Pe lângă boală în sine, această înstrăinare este o sursă de depresie.

”De aceea, ne-am implicat pentru a dota, alături de partenerul nostru, mai multe secții de oncologie pediatrică cu tablete de ultimă generație. Copii vor putea să fie astfel mai aproape de prieteni, de familie, de profesori, vor avea o întreagă lume virtuală de descoperit. Practic, se vor reconecta la lumea exterioară”, a precizat Angela Moraru, adăugând: ”Acestea sunt doar câteva din proiectele de susținere a educației, a copiilor și a tinerilor la care lucrăm în prezent. Sunt sigură că în 2021 vă vom povești despre alte proiecte prin care vrem să îi ajutăm pe cei din jurul nostru care au nevoie de acest lucru”.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (22/01/2025)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2024

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (22/01/2025)

Incetare activitate Administrator de Risc