Burse/Investitii

IAR Braşov a înregistrat un profit net de 1,837 milioane de lei în primul trimestru, în scădere cu 86,9%

IAR Braşov a raportat un profit net de 1,837 milioane de lei în primul trimestru, în scădere cu 86,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a raportat un rezultat net de 14,129 milioane de lei, conform unui raport transmis luni Bursei de Valori Bucureşti, citate de Agerpres.

Compania a realizat o cifră de afaceri netă de 96,609 milioane de lei în primele trei luni, în creştere uşoară faţă de perioada similară a anului trecut, când înregistrase afaceri de 96,577 milioane de lei.

IAR Braşov a raportat venituri din exploatare de 97,204 milioane de lei în perioada menţionată, în creştere cu 17%, precum şi cheltuieli de exploatare de 93,917 milioane de lei, mai mari cu 38%

Compania avea la finele primul trimestru datorii pe termen lung de 4,909 milioane de lei, în creştere faţă de 5,089 milioane lei consemnate în perioada similară din 2021.

Datoriile curente totalizau 56,871 milioane de lei, din care 48,343 milioane de lei erau datorii comerciale, 8,509 milioane de lei alte datorii, inclusiv datoriile fiscale şi datoriile privind asigurările sociale, iar 18.356 lei venituri în avans.

La finele primul trimestru din acest an, capitalurile proprii ale companiei însumau 221,650 milioane de lei, în creştere de la 218,179 milioane de lei la 31 martie 2021.

Înfiinţată la 6 august 1925 ca societate pe acţiuni cu capital mixt, aceasta a reprezentat “prima fabrică românească de aeroplane”, purtând denumirea “Industria Aeronautică Română – IAR Braşov”. În urma dezvoltării succesive a acestei fabrici, prin executarea sub licenţă şi proiecte proprii a mai multor tipuri de aeronave, se ajunge ca în anul 1939 ea să devină un concern de aviaţie fabricând structuri, motoare, aparate de bord, instalaţii de armament. În 1968, se înfiinţează “ICA GHIMBAV”, actuala IAR SA, având ca destinaţie fabricarea de elicoptere, planoare, motoplanoare şi avioane.

În prezent, societatea IAR SA este o companie specializată pentru întreţinere, reparaţii, reparaţii capitale (MRO), modernizări pentru elicopterele 330Puma si 316B Alouette III, activitatea principală desfăşurată de societate fiind cea prevăzută la clasa 3316 din Codul CAEN – ‘Repararea şi întreţinerea aeronavelor şi navelor spaţiale’.

Acţiunile societăţii IAR SA Braşov sunt tranzacţionate pe BVB începând cu 14 iulie 2015.

Articole recente

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

29 de minute ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

2 ore ago

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică în urma furtunii de sâmbătă seară

Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…

2 ore ago

Prima reacție a lui Ilie Bolojan în scandalul Dragoș Anastasiu: “Sigur veți avea, până după amiază, o declarație”

Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…

4 ore ago

China publică un plan de acțiune privind IA la câteva zile după SUA, pe fondul intensificării cursei tehnologice globale

Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…

5 ore ago

Palantir se alătură listei celor mai valoroase 20 de companii din SUA, cu o creștere a valorii acțiunilor de peste două ori în 2025

Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…

5 ore ago

This website uses cookies.

Read More