Impact Developer & Contractor, creștere record cu 51% a pre-vânzărilor de locuințe în primele 9 luni ale anului față de perioada similară a anului trecut

  • În primele 9 luni ale anului, Impact Developer & Contractor a pre-vândut și rezervat 379 de unități;

  • Valoarea totală a unităților pre-vândute și rezervate este de 40,9 milioane euro, care se vor transforma în venituri pe măsură ce apartamentele vor fi finalizate în perioadele următoare;

  • Impact are în proprietate 73,5 hectare de teren, pe care dezvoltă simultan 6 ansambluri rezidențiale;

  • Terenurile deținute au un potențial de dezvoltare de peste 1 milion de metri pătrați, respectiv 12.404 apartamente estimate cu o valoare de piață aproximativă de peste 1,8 miliarde euro, din care 906 milioane euro estimați în perioada 2022-2027;

  • Impact Developer & Contractor a înregistrat venituri de 22,29 milioane euro în primele 9 luni ale anului și un profit de 7,33 milioane euro;

  • La finalul lunii septembrie, Impact deținea autorizații de construire pentru 1.623 de unități noi și este în proces de avizare pentru încă 2.655 de unități, fiind prognozată o dublare a volumului de construcție în viitorul apropiat.

Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP), primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București, a înregistrat o creștere cu 51% a numărului de locuințe contractate în primele 9 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, au fost încheiate pre-vânzări și rezervări pentru 379 de unități locative, cu o valoare totală de 40,9 milioane euro.

Creșterea activității operaționale este un semnal pozitiv pentru acționarii și investitorii Impact Developer & Contractor (Impact), societatea aflându-se la începutul unui nou ciclu de producție, înregistrând la data de 30 septembrie 2021 un număr mare de unități aflate în dezvoltare la nivel național. Astfel, la finalul primelor 9 luni ale anului, Impact are autorizații de construire pentru 1.264 de apartamente în Greenfield Băneasa din București și 359 de locuințe în Boreal Plus din Constanța. În același timp, societatea se află într-un stadiu avansat de autorizare pentru încă 2.655 de unități, prognozând astfel o dublare a volumului de construcție în viitorul apropiat.

Ca parte a strategiei de expansiune și în alte mari orașe ale țării, societatea deține aproximativ 73,5 de hectare de teren în București, Constanța, Iași și Oradea, pe care dezvoltă 6 proiecte: Greenfield Băneasa (extindere, București), Boreal Plus (Constanța), Greenfield Copou (Iași), Luxuria City Center (București), Greenfield West (București) și Lotus (Oradea). Proiectele însumează circa 12.404 apartamente, care au o valoare de piață aproximativă de 1,8 miliarde euro, din care 906 milioane euro sunt estimați în perioada 2022-2027.

”Ne apropiem de atingerea unui alt obiectiv din planul nostru de dezvoltare pe termen mediu, care în mod cert a sporit atractivitatea ansamblului Greenfield Băneasa: finalizarea celui mai mare centru comunitar dintr-un cartier rezidențial. Acesta cuprinde o rețea extinsă de magazine care vor acoperi necesitățile imediate ale comunității, un impresionant spațiu de wellness dotat cu sală de sport de 1.114 mp, elemente de SPA, terenuri de tenis, squash, sală de spinning, bazin semiolimpic si piscină exterioară. În luna septembrie, s-a eliberat și autorizația de construire pentru prima școală și grădiniță publice care vor fi construite într-un ansamblu rezidențial nou și care sunt estimate să deservească întreaga comunitate începând cu anul școlar 2023-2024. Aceste noi unități de învățământ vor fi construite la standarde europene și  vor acomoda 780 de copii în ciclul gimnazial și 150 de copii la grădiniță. Astfel, numărul mare de pre-vânzări este o confirmare a interesului tot mai crescut în rândul cumpărătorilor pentru comunități mari, sustenabile și proiecte durabile. Rezultatele obținute ne motivează să continuăm implementarea de soluții sustenabile și tehnologice care îmbunătățesc considerabil calitatea vieții”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, Impact a tranzacționat 145 de apartamente, dintre care 121 de apartamente în ansamblul Luxuria Residence din Expoziției, 21 de unități în Greenfield Băneasa și 3 apartamente în alte proiecte dezvoltate de Impact în trecut. La data de 30 septembrie 2021, apartamentele finalizate în cartierul din nordul Capitalei, Greenfield Băneasa, erau vândute în proporție de 99%. Societatea se află la începutul unei noi strategii de dezvoltare, prin care se urmărește dezvoltarea în paralel în cel puțin șase locații la nivelul țării, în diverse zone cu potențial. Prin acoperirea geografică vastă Impact va livra în mod continuu apartamente la standarde de sustenabilitate BREEAM Excellent și nZEB (pentru proiectele autorizate de la 1 ianuarie 2021), care oferă un nivel ridicat de calitate a locuirii, protejând în același timp mediul înconjurător. Cu toate că se află la începutul ciclului de producție pentru majoritatea proiectelor în dezvoltare, având astfel un stoc redus de locuințe finalizate, societatea a înregistrat venituri de 22,29 milioane euro în primele 9 luni ale anului și un profit de 7,33 milioane euro.

Pentru a-și consolida activitatea conform strategiei de dezvoltare, compania Impact și-a majorat capitalul social la suma de 393,75 milioane lei în luna iunie, prin încorporarea de prime de capital și parte din rezultatul reportat. Până la finalul anului, Impact va suplimenta numărul de unități aflate în dezvoltare până la 2.500, construind astfel bazele pentru implementarea strategiei de dezvoltare pe 6 ani publicată pe site-ul societății.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, IMPACT Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMPACT Developer & Contractor SA (“IMP”) sunt cotate la categoria Premium a Bursei de Valori București, compania având o capitalizare bursieră de 1.102.500.000 lei (la data de 11 noiembrie2021). Societatea utilizează cele mai bune practici de guvernanță corporativă, transparență, responsabilitate si comunicare cu investitorii, recent obținând ratingul 10 la evaluarea VEKTOR realizată de către Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România. Misiunea IMPACT Developer & Contractor este de a dezvolta comunități, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, certificate nZEB, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.

Articole recente

Nicuşor Dan: Conturile Primăriei au fost deblocate

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă miercuri că au fost deblocate conturile municipalităţii. "Conturile…

4 ore ago

Virgil Marius METEA, numit în funcţia de administrator neexecutiv provizoriu al Romgaz

Virgil Marius METEA a fost numit în funcţia de administrator neexecutiv provizoriu al Romgaz. Un comunicat…

4 ore ago

Grupul francez Auchan nu intenţionează să îşi schimbe strategia pe piaţa din Rusia

Retailerul Auchan nu intenţionează să îşi schimbe strategia sau structura operaţiunilor de pe piaţa din…

4 ore ago

Chimcomplex majorează din luna iunie salariile angajaţilor cu 24,5%

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, anunță majorarea…

4 ore ago

Mercedes-Benz spune adio cutiilor de viteze manuale din 2023

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să…

4 ore ago

Dacă Rusia învinge Ucraina, ”Slovacia este următoarea”, consideră premierul slovac

Premierul slovac Eduard Heger a declarat miercuri, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos,…

4 ore ago