Categories: Afaceri

În 2019, Superbet pariază pe inteligența artificială, sportul românesc și joc responsabil

Grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, care a împlinit în anul 2018 zece pe piața din România, pariază anul viitor pe  inteligența artificială, sportul românesc și jocul responsabil, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În prezent, Superbet are o rețea de retail de peste 1.000 de agenții, operațiuni și birouri deschise pe șase piețe, un business online care generează jumătate din cifra de afaceri estimată să ajungă anul acesta la 180 de milioane de euro.

Superbet precizează: “Din punct de vedere strategic, cele mai consistente investiții au fost direcționate către dezvoltarea diviziei de online. Superbet a achiziționat în 2018 trei companii de tehnologie – două în Croația și una în UK (de inteligență artificială), pentru care a plătit circa 20 de milioane de euro. Totodată, pentru integrarea celor trei achiziții, au mai fost investite intern alte câteva milioane de euro”.

“Consolidarea poziției de lider pe piața locală a pariurilor sportive și dezvoltarea operațiunilor din Polonia, unde Superbet și-a lansat operațiuni directe anul trecut, alături de boom-ul înregistrat de componenta online a afacerii au fost principalele borne ale parcursului pe care grupul l-a avut anul acesta”, rezumă Vlad Ardeleanu, director general Superbet România.

O altă direcție din interiorul grupului este dezvoltarea parteneriatelor de tip franciză sub brandul GoBet. În 2018, această divizie a crescut până la 200 de parteneri în toată țara, obiectivul fiind de a ajunge la 1.500 de parteneri până în 2021.

Investițiile în business au fost dublate de cele în sportul românesc, în 2018, Superbet a fost alături de nume grele ale sportului românesc precum Mihai Leu sau Cătălin Moroșanu, conform informaţiilor transmise de companie. “A doua linie strategică în evoluția Superbet pe care o vom continua în 2019 ține de legarea brandului nostru de susținerea sportului românesc prin inițiative cât mai consistente și pe termen lung”, subliniază Ardeleanu.

Grupul Superbet este astăzi sponsor cu ambele branduri de retail (Superbet și GoBet) pentru echipe din toate cele patru Ligi din campionatul intern de fotbal – Politehnica Iași, Poli Timișoara, Rapid București, Steaua București, FC Argeș Pitești, etc. De asemenea, sponsorizează echipa de baschet Dinamo Știința și tot Dinamo (BikeExpert) la ciclism. A fost recent alături de Mihai Leu în Campionatul Național Super Rally și l-a susținut pe Cătălin Moroșanu în al său proiect de suflet Dynamite Fighting Show. Totodată, sponsor la turneul de tenis ATP Sibiu, alături de autoritățile locale în organizarea Maratonului 1 Decembrie, special gândit pentru a marca Anul Centenar. Și rămâne și în 2019, cel mai consistent sponsor al Clubului Sportiv Universitar de Șah București.

Cea de-a treia linie strategică pentru 2019 ține de continuarea programului de joc responsabil alături de ceilalți jucători din piață. Pentru Superbet, jocul responsabil și responsabilitatea socială sunt o necesitate. “Industria divertismentului si a pariurilor sportive responsabile sunt o industrie sustenabilă”, susţine Superbet.

De la 1 decembrie 2018, grupul Superbet, care are peste 3.500 de angajați, a decis majorarea salariului operatorilor săi. Astfel, salariul din luna decembrie crește cu 180 de lei brut, ajungând între 1.700 si 2.700 lei net, prin adăugarea primelor și bonusurilor de Crăciun. Acestor sume li se adaugă și plata orelor suplimentare și a altor sporuri de care angajații Superbet beneficiază.

Și tot 2018 i-a adus grupului Superbet două distincții importante. Prima – Superbet a câștigat pentru al doilea an consecutiv marele trofeu al CEEGC Awards 2018 (un “Oscar” al industriei de profil), fiind desemnat “Cel mai bun operator de pariuri sportive din Europa Centrală și de Est” și “Cel mai bun serviciu de suport clienți”. A doua pentru “Cea mai pronunțată ascensiune în domeniul jocurilor de noroc”, premiu decernat unuia dintre co-fondatorii companiei, Augusta Dragic.

• Superbet este cel mai mare operator de jocuri de noroc din România, cu o rețea în retail de peste 1.000 de agenții în toată țara și un număr de aproape 15 milioane de pariuri plasate lunar.
• În 2017, Superbet a devenit prima companie din industria pariurilor sportive prezentă pe bursa alternativă AeRo, în urma unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 9,6 milioane de lei vândute unor investitori români.
• Tot în 2017, compania și-a lansat oficial operațiunile și pe piața din Polonia. Superbet Polonia deține o licență de operare în retail.
• În prezent, în afara României, are birouri deschise și operațiuni în șase țări precum Polonia, Austria, Serbia, Croația, Malta și Marea Britanie.
• Superbet a fost fondat în 2008 de Sacha Dragic, care astăzi este CEO al întregului grup de firme aflate sub umbrela Superbet Group.

Articole recente

UE şi Norvegia au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze

Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de…

6 ore ago

Klaus Iohannis a reafirmat la Bruxelles convingerea privind viitorul european al regiunii Balcanilor de Vest

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi…

7 ore ago

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare; indice de alocare – 0,2393196964

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare, indicele de alocare fiind de 0,2393196964, potrivit…

7 ore ago

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon

Hackerii au furat 100 de milioane de dolari în criptomonede de la Horizon, o așa-numită…

7 ore ago

Posibilitatea transformării grupurilor de luptă aliate în brigăzi, decisă la Summitul NATO de la Madrid (surse)

Posibilitatea ridicării grupurilor de luptă din România şi din alte ţări estice la rang de…

7 ore ago

Ucraina e “un viitor partener egal pentru cel puţin 27 de ţări UE”, afirmă Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat acordarea statutului de ţară candidată la aderare Ucrainei, despre…

8 ore ago