În ultimii patru ani, Guvernul pakistanez a contractat 79 de noi proiecte de peste 266 de milioane USD, oferind acoperire pentru 28 milioane de oameni (ministrul IT Syed Amin Ul Haque)

Pakistanul este angajat să lucreze pentru un internet accesibil, o conectivitate universală și semnificativă și o strânsă cooperare globală și regională, a declarat, duminică,  ministrul federal pentru IT și Telecomunicații Syed Amin Ul Haque, la Conferința ministerială (ITU-PP 2022) de la București, România.

Guvernul Pakistanului, prin inițiativa Universal Services Fund (USF), derulează diverse programe de infrastructură și servicii de telecomunicații, care joacă un rol esențial în furnizarea de internet de mare viteză comunităților care nu sunt deservite sau sunt greu de conectat. Programele bazate pe subvenții accelerează Transformarea Digitală și ajută comunitățile marginale să intre în ecosistemul digital, cu accent deosebit pe incluziunea de gen, a adăugat ministrul pakistanez.

În ultimii patru ani, Guvernul pakistanez a contractat 79 de noi proiecte în valoare de peste 266 de milioane USD pentru a oferi acoperire pentru 28 de milioane de oameni, a adăugat ministrul.

De asemenea, în cadrul programului de transformare digitală, guvernul pakistanez are în vedere un plan ambițios „Smartphone for All”, urmând o strategie de implementare pe mai multe direcții. Acesta va varia de la intervenții politice pentru crearea unui mediu de reglementare armonizat până la programe de conștientizare digitală și de dezvoltare a competențelor pentru valorificarea unei culturi a cercetării și inovației locale.

Mai mult decât atât, pentru furnizarea sporită, fără întreruperi și transparentă, a serviciilor guvernamentale, guvernul pakistanez implementează  un ecosistem guvernamental inteligent, care ajută la furnizarea de servicii publice eficiente.

Ministrul federal pentru IT a declarat că guvernul pakistanez are o viziune puternică și pentru tinerii talentați din Pakistan, oferind oportunități în care aceștia se pot lansa în antreprenoriat . În acest scop, Guvernul oferă un mediu favorabil tinerilor talentați prin înființarea de Incubatoare Naționale, bazate pe tehnologie, a spus el.

În cursul anului trecut, spațiul pentru  start-up-uri pakistanez a atras atenția globală a unor investitori renumiți și firmelor de capital de risc, primind investiții record, cu o creștere de 275%, a mai spus ministrul pakistanez.

Syed Amin Ul Haque la București: Pakistanul este una dintre cei mai afectate țări de schimbările climatice din lume

În ciuda faptului că se află pe cel mai scăzut loc în clasamentul global al emisiilor de carbon, Pakistanul este una dintre cei mai afectate țări de schimbările climatice din lume.

Ministrul a spus: “Inundațiile recente din țară au fost devastatoare, iar ravagiile lăsate în urmă sunt în afara tărâmului imaginației. Fiind o țară cu 220 de milioane de locuitori și 64% dintre tinerii sub 30 de ani, suntem gata să pariem toate resursele și eforturile noastre pe viitorul nostru. Un viitor care asigură o creștere digitală cuprinzătoare, universală și durabilă”.

Articole recente

Elena Popescu (Ministerul Energiei): Închiderea capacităţilor de cărbune nu poate fi făcută fără a avea cel puţin investiţiile pe gaz

Închiderea capacităţilor de cărbune nu poate fi făcută fără a avea cel puţin investiţiile pe…

2 ore ago

OMS va folosi termenul de “mpox” în loc de variola maimuţei pentru a combate stigmatizarea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că va începe să folosească termenul "mpox"…

5 ore ago

Protecţia datelor: Meta va plăti o amendă de 265 milioane euro pentru că nu a protejat suficient datele utilizatorilor

Grupul american Meta, compania-mamă a Facebook, va trebui să plătească o amendă de 265 de…

5 ore ago

Christine Lagarde: Rata inflaţiei în zona euro nu a atins încă nivelul de vârf

Rata inflaţiei în zona euro nu a atins încă nivelul de vârf şi există riscul…

5 ore ago

Ministrul Energiei: Se pot depune proiecte pentru finanţarea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a semnat luni ordinul pentru aprobarea schemei privind sprijinirea investiţiilor în…

5 ore ago

ACER consideră că ar putea fi destul de dificil pentru Europa să cumpere gaze în 2023

Agenţia pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) consideră că pentru Uniunea Europeană…

5 ore ago