International

India vrea să reglementeze temperatura aparatelor de aer condiţionat pentru a economisi energia electrică

Autorităţile din India lucrează cu producătorii de electrocasnice pentru a se asigura că aparatele de aer condiţionat nu pot fi setate la o temperatură mai mică de 20 de grade Celsius, în încercarea de a reduce consumul de energie al acestor echipamente mari consumatoare de electricitate, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Chiar dacă este într-o fază iniţială, acest plan reflectă preocuparea autorităţilor de a creşte eficienţa energetică în contextul exploziei consumului de electricitate. În ultimii ani, cererea a depăşit producţia de electricitate în India, lăsând multe părţi din ţară fără electricitate în lunile caniculare de vară. În prezent, termostatul aparatelor de aer condiţionat poate fi coborât până la 16 grade Celsius.

“Temperaturile vor putea fi setate în intervalul 20-28 de grade Celsius. Acest lucru va fi valabil atât pentru aparatele de aer condiţionat de acasă, cât şi pentru cele din hoteluri şi chiar şi automobile”, a declarat ministrul Energiei, Manohar Lal, la o conferinţă de presă organizată marţi la New Delhi.

Potrivit unui oficial din Ministerul Energiei, aparatele de aer condiţionat consumă 50 de Gigavaţi, aproape o cincime din consumul total de energie al Indiei. Studiile au arătat că fiecare majorare cu un grad Celsius a temperaturii aparatelor de aer condiţionat duce la o reducere cu 6% a consumului de electricitate, ceea ce ar însemna economii de trei Gigavaţi în perioadele când există vârf de cerere. India are aproximativ 100 de milioane de aparate de aer condiţionat în funcţiune şi instalează aproximativ 15 milioane noi unităţi în fiecare an.

Cererea maximă de electricitate în India a atins un nivel record de 250 de Gigavaţi în vara anului trecut şi este aşteptată să crească cu 8% în acest an. Ploile frecvente din luna mai au ţinut până acum cererea sub control, dar revenirea valurilor de căldură în această lună a dus la o creştere a consumului. Autoritatea care gestionează reţelele naţionale a raportat o cerere maximă de 241 de Gigavaţi în cursul zilei de luni, cel mai ridicat nivel înregistrat de la începutul acestui an.

Articole recente

Angajamente propuse de Vodafone România, în tranzacția Telekom România Mobile Communications

Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…

12 minute ago

DNSC: Continuă campaniile frauduloase care promovează o aşa-zisă platformă de investiţii de stat

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…

47 de minute ago

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de către DIGI România și Vodafone România

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…

52 de minute ago

Z.ai, cel mai recent model de IA al Chinei, spune că este mai ieftin de utilizat decât DeepSeek

Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…

56 de minute ago

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României (Concordia)

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…

o oră ago

Trump avertizează Iranul că instalaţiile sale nucleare ar putea fi bombardate din nou

Preşedintele american Donald Trump a avertizat luni că va ordona noi atacuri americane asupra instalaţiilor…

o oră ago

This website uses cookies.

Read More