Comunicate de presa

InfoCons: Crenvurşti de porc cu până la 11 E-uri şi doar 10% carne de porc

Carnea de porc se află în proporţie de 10% – 93% în compoziţia crenvurştilor de porc, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România. În total au fost analizate 19 produse .

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor, InfoCons anunță:

Procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului. Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „ Crenvurști carne de porc ”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui . Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor .

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :

– 57.89% au în compoziție apa , fiind și cel de-al doilea ingredient

– 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient . Atenție ! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică .

Atenție ! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare : primul fiind în cantitatea cea mai mare , iar ultimul în cantitatea cea mai mică .

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc :

– 100% din produse au în compoziție E-uri ( aditivi alimentari );

Numericul de aditivi alimentari variază între 2 – 11 :

– 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri

– 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri ;

– 5.26% din produse au în compoziție 5 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri ;

– 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri ;

– 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri ;

Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel :

– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);

– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);

– 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);

Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale .

Valoarea energetică este cuprinsa între 175 kcal și 297 kcal .

Cantitatea de grăsimi variază între 8.22g și 26g .

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 3.89g și 11g .

Cantitatea de glucide variază între <0.5g și 8.47g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5g și 0.7g .

68.42% din produsele analizate nu conțin fibre .

Cantitatea de proteină se situează între 10g și 16.76g pentru produsele studiate .

Cantitatea de sare s-a situat între 1.02g și 3g . Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi”.

Aplicaţia InfoCons afişează numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate.

 

Articole recente

Poate exista prosperitate fără educație financiară? Cum eliminăm inegalitățile economice printr-o abordare sistemică  (analiză ISF)

Valentin Ionescu (foto stânga), Președintele Institutului de Studii Financiare (ISF) și Ieronim Ștefan (dreapta), coordonatorul…

2 ore ago

Foto și video de la erupția vulcanului Klyuchevskoy

 Serviciul Geofizic al Academiei Ruse de Științe a publicat pe canalul său de Telegram foto…

2 ore ago

Robert Cosmin Pană, numit Director General Adjunct al SAI Muntenia Invest, pentru un mandat de patru ani

Robert Cosmin Până a fost  numit Director General Adjunct al SAI Muntenia Invest, pentru un…

2 ore ago

Emiratele Arabe Unite construiesc o conductă care va transporta apă desalinizată către sudul Fâşiei Gaza

Emiratele Arabe Unite (EAU) vor începe, cu acordul Israelului, construcţia unei conducte importante ce va…

4 ore ago

Nicușor Dan spune că vizita în SUA ar putea fi la începutul anului viitor: Trebuie pregătită foarte bine

Președintele Nicușor Dan a anunțat, miercuri, că vizita sa oficială în Statele Unite ale Americii…

4 ore ago

Economia Germaniei în stagnare în semestrul I; după doi ani de ajustare, economia Germaniei va reveni pe creștere începând cu 2025 (Andrei Rădulescu)

de Andrei Rădulescu Destatis a publicat astăzi estimările preliminare cu privire la evoluția economiei Germaniei…

4 ore ago

This website uses cookies.

Read More