Tehnologie

Institutul European de Inovare și Tehnologie: programe și cursuri de formare pentru un milion de europeni până în 2025

Comisia salută astăzi, 28 martie, angajamentele asumate de șapte organizații de a sprijini Inițiativa privind talentele în domeniul tehnologiei profunde a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT).

Împreună cu EIT și cu rețeaua sa de 3 400 de parteneri, aceste organizații vor dezvolta programe și cursuri de formare care să permită cursanților europeni să identifice soluții tehnologice pentru sectorul tehnologiei profunde – un sector foarte inovator –, combinând știința și ingineria în domeniile fizic, biologic și digital. Se preconizează că acest prim val de organizații care și-au asumat astfel de angajamente va forma500 000 de europeni – un prim pas în direcția atingerii obiectivului de a forma un milion de talente în domenii de tehnologie profundă până în 2025. Acest lucru va genera beneficii pentru toate nivelurile de educație, precum învățământul secundar, profesioniștii și antreprenorii. Se acordă o atenție deosebită grupurilor subreprezentate în mediul tehnologic și de afaceri, precum fetele și femeile.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Îi felicităm pe primii șapte susținători ai talentelor din domeniul tehnologiei profunde, care s-au alăturat acestei inițiative, și salutăm angajamentul lor de a forma 500 000 de talente europene. Această inițiativă va determina poziția noastră de lider în sectorul tehnologiei profunde în deceniile următoare. Invităm mai multe părți interesate să se implice.”

Primele organizații care și-au asumat angajamente în acest sens sunt JA Europe, Intel, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Abodoo, Computer Vision Center Barcelona, Generation și Universitatea de Științe Aplicate din Tampere. Ele reflectă diversitatea organizațiilor care se alătură Inițiativei privind talentele în domeniul tehnologiei profunde: furnizori de programe de formare, finanțatori, întreprinderi, organizații non-profit și sectorul public. Platforma online pentru talentele în domeniul tehnologiei profunde va găzdui, printre altele, o arhivă a cursurilor elaborate în cadrul inițiativei privind talentele în domeniul tehnologiei profunde, primele cursuri fiind deja disponibile. Cursurile de formare în domeniul tehnologiei profunde vor îmbogăți și mai mult catalogul ce cuprinde toate cursurile educaționale ale EIT, care pot fi ușor accesate prin intermediul Campusului EIT, prezentat în ianuarie 2023.

Articole recente

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din…

5 ore ago

Stoltenberg: NATO trebuie să ofere Ucrainei garanţii de securitate după război

NATO trebuie să discute opţiuni de a oferi Ucrainei garanţii de securitate pentru perioada ce…

6 ore ago

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima…

8 ore ago

Bruxelles-ul a propus pentru 2024 un buget european de 189,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a propus, miercuri, un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde…

8 ore ago

Ucraina consideră drept ”neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept "neadecvată" decizia Comisiei Europene de prelungi, până…

8 ore ago

Sursele regenerabile vor asigura mai mult de jumătate din producţia de electricitate a Spaniei

Spania este pe cale să devină prima ţară din marile economii europene pentru care sursele…

8 ore ago