Afaceri

Întâlnire de lucru ASFOR România  – AFCB Bulgaria

Oficialii ASFOR s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Forestierilor din Bulgaria (AFCB). Delegația bulgară a fost condusă de președintele AFCB, domnul Teodor Penchev și de domnul ing. Rossen Novakov.

Principalul obiectiv al întâlnirii a fost crearea unui cadru activ de colaborare între cele două asociații și promovarea în comun a sectorului forestier, precum și a bunelor practici în exploatarea lemnului din România și Bulgaria.

Un punct important al întâlnirii a fost prezentarea documentului de viziune România Verde în 10 pași.

Oficialii ASFOR au declarat: “Ne-am bucurat să constatăm că documentul, asumat de ASFOR încă din anul 2020, a suscitat atenția colegilor noștri bulgari. Reprezentanții asociației bulgare și-au propus să își stabilească, într-o schemă similară cu a noastră, o serie de priorități privind dezvoltarea sustenabilă a sectorului de exploatare și prelucrare primară a lemnului.

Agenda întâlnirii a fost extrem de largă. Au fost discutate teme importante cum ar fi: formarea profesională, finanțarea sectorului de exploatare, dotarea cu utilaje a firmelor de exploatare, sisteme de evidență a utilajelor forestiere și a specialiștilor în exploatarea lemnului, sistemul de due-dilligence, mecanismele de educare și formare profesională continuă.

Chiar dacă în centrul atenției s-a aflat partea de exploatare a lemnului, a fost atinsă și problematica prelucrării primare a lemnului, integrarea celor două activități, de exploatare și prelucrare a lemnului, fiind specifică ambelor țări.

Ne-am propus să continuăm și să extindem dialogul dintre noi, atât partea bulgară cât și ASFOR arătându-și disponibilitatea pentru a organiza conferințe, evenimente și demonstrații comune.

Le mulțumim colegilor bulgari, vizita reprezentanților AFCB subliniind încă o dată faptul că forestierii sunt uniți, indiferent de granițe, și că munca lor asigură echilibrul între pădure și nevoile omului”.

 

Articole recente

Republica Moldova/ Starea de urgenţă, prelungită pentru o perioadă de 60 de zile, începând de duminică

Starea de urgenţă în Republica Moldova a fost prelungită pentru o perioadă de 60 de…

o oră ago

Majoritatea statelor membre se opun ideii ca marile firme din tehnologie să contribuie la investiţiile în infrastructura de reţea

Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene au respins o propunere venită de la marii operatori…

o oră ago

Transilvania este mândră să îl primească pe regele ”său” Charles al III-lea (AFP)

"O mare onoare": Transilvania este încântată să îl primească începând de sâmbătă pe regele Charles…

3 ore ago

Indicele american Dow Jones a crescut cu 700 de puncte, înregistrând cea mai bună zi din ianuarie (CNBC)

Indicele american Dow Jones a crescut vineri, in cea mai bună zi din ianuarie, pe…

4 ore ago

Ucraina are un “plan B” pentru a continua exporturile, dacă acordul pentru transportul cerealelor pe Marea Neagră eşuează – ministru

Ucraina este pregătită să continue să exporte cereale pe Marea Neagră ca parte a unui…

4 ore ago

Agenţia Spaţială Europeană a transmis primele imagini live de pe Marte – VIDEO

Agenţia Spaţială Europeană a transmis pe YouTube imagini istorice live direct de pe Planeta Roşie,…

5 ore ago