Academia de Studii Economice București întâmpină noul an universitar în Caravana Sănătății

Academia de Studii Economice București inaugurează joi, 23 septembrie a.c., în perspectiva anului universitar 2021-2022, Caravana Sănătății, un proiect ce include șase centre anti-Covid 19 de testare și vaccinare gratuite a studenților care beneficiază de serviciile de cazare în căminele ASE.

Caravana Sănătății, proiect realizat cu sprijinul Direcției Relației cu mediul de afaceri din cadrul ASE și al Fundației Academiei de Studii Economice, este un demers consecvent deciziei instituției de a derula activitățile didactice ale anului universitar 2021-2022 în regim hibrid. În acest context, unitățile de cazare aparținând ASE vor fi deschise pentru studenți, cazarea studenților căminiști fiind realizată în urma testării gratuite pentru Covid 19. De asemenea, centrele medicale organizate de către Universitate vor asigura, la solicitarea sudenților, și vaccinarea gratuită anti-Covid 19.

Siguranța studenților noștri, a cadrelor didactice și a personalului tehnico-administrativ sunt priorități absolute pentru Academia de Studii Economice București. Propunerea  de a desfășura activitățile didactice în sistem hibrid a fost îndelung analizată și evaluată în cadrul universtității noastre iar, în final, am decis că beneficiile participării fizice a studenților la seminarii, lucrări aplicative și laboratoare sunt importante și consistente. Prin urmare, ne-am asumat această rezoluție, luând toate măsurile sanitare și organizatorice necesare penrtu prevenirea și combaterea pandemiei pe care o traversăm.

Caravana Sănătații, prin centrele sale de testare și vaccinare gratuite a studenților, este concepută pentru diminuarea riscului de infectare cu Covid-19 și asigurarea, prin măsuri proactive și eficiente, a desfășurării activităților academice în siguranță. Le mulțumim partenerilor noștri, SIF Banat Crișana și Banca Comercială Română, pentru că au rezonat cu convingerile noastre și ne-au acordat suportul financiar necesar.” a declarat prof. univ. dr. Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din București.

Caravana Sănătății va desfășura activități medicale specifice în perioadele 23 – 26 septembrie și 11 – 15 octombrie anul curent, în proximitatea celor șase centre de cazare ale ASE. Toți  studenții care beneficiază de un loc în căminele Academiei de Studii Economice pot beneficia de serviciile de testare și vaccinare oferite de unitățile medicale susținute de SIF Banat Crișana și Banca Comercială Română, în regim gratuit, pe baza prezentării cardului  de student, respectiv a cărții de identitate.

Academia de Studii Economice din București va inaugura noul an universitar în sistem hibrid luni, 27 septembrie 2021.

Articole recente

Mesaje contradictorii ale MAE rus despre acordarea statutului de candidate la UE pentru Republica Moldova şi Ucraina

Diplomaţia rusă a transmis vineri mesaje diferite despre decizia statelor UE de a acorda Ucrainei…

11 minute ago

Ucraina: Parlamentarul Andrii Derkaci, sancţionat deja de Trezoreria SUA, acuzat că spionează în favoarea Rusiei

Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat vineri că a descoperit o reţea…

14 minute ago

Prima reuniune a ”Comunităţii Politice Europene” va avea loc anul acesta, anunţă Macron

O primă reuniune a aşa-numitei Comunităţii Politice Europene (CPE) va avea loc în Republica Cehă…

19 minute ago

UE şi Norvegia au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze

Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de…

11 ore ago

Klaus Iohannis a reafirmat la Bruxelles convingerea privind viitorul european al regiunii Balcanilor de Vest

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la reuniunile liderilor din Uniunea Europeană şi…

12 ore ago

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare; indice de alocare – 0,2393196964

Fondul Proprietatea a anunțat încheierea ofertei de răscumpărare, indicele de alocare fiind de 0,2393196964, potrivit…

12 ore ago