Interviu video Sorin Constantinescu: “Nu vreau să candidez pentru nici o funcţie publică”
“Un politician care nu a lucrat nici o zi în mediul privat ştie doar să crească taxele şi impozitele”
Întrebarea care mi se pune cel mai des este: “Nu am nici un ban, ce afacere pot să încep?”
“Dacă urmezi calea câştigării banilor rapid şi uşor, ajungi ori la puşcărie, ori în sacul de dormit pe stradă”
“Războiul din Ucraina este alimentat de nişte băieţi care fac foarte mulţi bani; sunt unii care nu au nici un interes să se termine”
“Politicul şi-a pus labele murdare pe ONJN şi a distrus-o”
“A crescut enorm evaziunea fiscală la jocurile de noroc”
Nu vreau să candidez pentru nici o funcţie publică, dar simt că trebuie să dau ceva înapoi societăţii, aşa că m-am apucat de vlogging pentru a face oamenilor puţină educaţie, în stilul meu, să le ofer din experienţele mele de pe parcursul câtorva zeci de ani de business, ne-a declarat, într-un interviu, domnul Sorin Constantinescu, antreprenor român și consultant în afaceri, fondatorul Pokerfest România, cel mai mare organizator de festivaluri de poker din Europa de Est și fondatorul Gaming Consulting, liderul pieței de consultanță în domeniul jocurilor de noroc.
Vezi mai jos principalele declaraţii:
“Pe Tik-Tok, sunt unii care câştigă 30-40.000 de dolari pe lună doar din scălâmbăieli, fără să transmită nimic educativ sau interesant”.
“Sunt vloggeri de travel care câştigă din Youtube, dar, în ceea ce mă priveşte, scopul meu nu fost de a câştiga bani, ci să facem educaţie, fiind îngrijorat de ce există pe reţelele de socializare, unii aşa- numiţi influenceri care promovează ne-munca, abandonul şcolar şi ignorarea părinţilor”.
“Ca să vă faceţi o idee, Youtube îmi plăteşte 10-15% din cheltuielile mele cu podcasturile şi cu vloggurile. Tik Tok nu plăteşte decât dacă faci live-uri. Sunt unii care câştigă 30-40.000 de dolari pe lună doar din scălâmbăieli, fără să transmită nimic educativ sau interesant”.
Educaţie Antreprenorială: Ca antreprenor, tu trebuie să vii primul la birou şi să pleci ultimul”
Întrebarea care mi se pune cel mai des este: “Nu am nici un ban, ce afacere pot să încep?”
“Trăim o perioadă tristă pentru educaţia tinerilor, pentru că am obervat că oamenii nu mai au răbdare. Eu tot am explicat tinerilor – ca să poţi să ajungi ceva/cineva în viaţă, să ai o carieră, o afacere de succes, ai nevoie de minim 10 de ani zile de muncă. Sunt indivizi pe internet care, în schimbul achiziţionării unor cursuri, promit îmbogăţire rapidă în câteva luni. Ceea ce este o minciună. Ar fi normal ca poliţia sau procurorii să ia atitudine în aceste cazuri. Nu poţi să predai sau să vinzi cursuri dacă nu ai o autorizare din partea unei instituţii acreditate pentru a face asta”.
“E mult mai dificil să fii antreprenor decât angajat. Pentru că, fiind antreprenor, ai anumite responsabilităţi, ai angajaţi pe care trebuie să îi plăteşti”.
“Potrivit statisticilor pe care le-am citit, din 1000 de companii care se deschid în România, după 10 ani de zile, doar 5 reuşesc să aibă o cifră de afaceri de 1 milion de euro şi un profit lunar de 10.000 de euro”.
“Ca antreprenor, tu trebuie să vii primul la birou şi să pleci ultimul”.
“Sunt unii aşa-zişi business-coach, care stau cu părinţii într-un apartament în Militari şi vin la Marriott cu autobuzul ca să ţină cursuri de antreprenoriat. Este imoral”.
“E important să faci ceea ce îţi place în viaţă – mai bine e să fii un şofer bun, decât un antreprenor prost”.
“Sunt câteva sute de mii de fete din România care plătesc taxe pentru serviciile prestate la Only Fans, cifra este foarte îngrijorătoare”.
“Tinerii pe care îi întâlnesc sunt derutaţi: eu le spun că au nevoie de cel puţin 10 ani pentru o carieră de succes, dar pe internet văd fătuci care se laudă cu câştiguri de mii de euro de la Only Fans sau videochat. Şi atunci o fată de 15-16 ani este confuză. Nu ştie în ce direcţie să se îndrepte”.
“Ca să poţi să respecţi banul, trebuie să îl faci greu. Dacă îi faci uşor, îi vei pierde la fel de repede”.
“Dacă urmezi calea câştigării banilor rapid şi uşor, ajungi ori la puşcărie, ori în sacul de dormit pe stradă (e plină America de oamenii care nu mai au unde să doarmă decât pe stradă, în sacul de dormit). Pe termen lung nu ai cum să reuşeşti. Ca să poţi câştiga temeinic, trebuie să fii cinstit, serios, respectuos, să-ţi vezi de treaba ta, să munceşti”.
“Criza deja se simte. Războiul din Ucraina este alimentat de nişte băieţi care fac foarte mulţi bani”
“Criza deja se simte. Şi cred că va fi o criză urâtă. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în SUA – trei falimente de bănci regionale”.
“Războiul din Ucraina este alimentat de nişte băieţi care fac foarte mulţi bani. Se întâmplă ca în pandemie, când bogaţii lumii şi-au triplat averile”.
“Sunt unii care nu au nici un interes să se termine războiul din Ucraina. Singurele două ţări din Europa care s-au exprimat pentru pace şi negocieri de pace sunt Vaticanul şi Ungaria. În rest, sunt ţări care alimentează conflictul acesta care nu se va termina curând, în actualele condiţii”.
“Din anul 1990, de când fac afaceri, şi până acum nu am simţit să fie atât de mare haosul şi corupţie ca în zilele noastre”
“Situaţia din România este foarte îngrijorătoare. Dacă vă aduceţi aminte, cei din coaliţia de guvernare au spus iniţial, când nu se simţea criza, că nu se vor mări taxe şi impozite. Nu s-au ţinut de cuvânt, ca de obicei – au crescut impozitul pe dividende, la micro-întreprinderi etc. Dacă eu mi-am făcut un business plan pe baza declaraţiilor lor, ce mai fac acum, că mi-au crescut cheltuielile?”
“Din anul 1990, de când fac afaceri, şi până acum nu am simţit să fie atât de mare haosul şi corupţie ca în zilele noastre”.
“Nu voi candida pentru nici o funcţie politică”.
“Am avut invitaţi la podcastul meu câţiva oameni cu legături cu AUR şi atunci mi s-a spus că sunt putinist, rusofil. I-am invitat pe acei aomeni pentru că avem puncte de vedere asemănătoarte asupra spaţiului politic românesc”.
“Ca să putem să ne revenim ca ţară trebuie ca cetăţenilor să le pese mai mult”.
“Avem nevoie de un suflu nou în politică, de oameni cu viziune; să vină oamenii din străinătate, care au făcut studii acolo şi sunt în posturi cheie, bine văzuţi în societăţile unde sunt”.
“Trebuie să avem oameni competenţi în funcţii cheie ale statului. Potrivit presei, 70% din membrii CA din companiile statului sunt neveste şi amante care nu au nici o treabă cu business-ul respectiv”.
“Ciolacu, care va fi premier, nu a lucrat niciodată în mediul privat şi nu înţelge cum funcţionează sistemul privat – costurile, raporturile cu angajaţii etc. Doar ştie să mărească taxele”.
“În momentul în care creşti taxele, explodează evaziunea fiscală. De exemplu, la jocurile de noroc, de când au introdus taxa de 40% pe jucător -care este singura din Europa – a crescut enorm evaziunea fiscală”.
“Suntem ţara cu cei mai mulţi salariaţi la negru din Europa, pentru că taxa pe salarii este în top trei în Europa”.
“A crescut enorm evaziunea fiscală la jocurile de noroc”
“Au tot apărut iniţiative legislative privind jocurile de noroc, dar vorbim numai de un joc electoral; propunerile politicienilor nu au nici un rezultat şi nici nu sunt aplicabile” .
“ONJN trebuie să folosească cei 7 milioane de euro pe care îi are la dispoziţie pentru reducerea dependenţei jocurilor de noroc”.
“ONJN este o instituţie distrusă. Nu există preşedinte de un an de zile pentru că sunt două grupări politiice care nu se înţeleg şi tot se şuntează. Politicul şi-a pus labele murdare pe ONJN şi uite în ce hal au adus-o, în condiţiile în care în trecut era o instituţie respectabilă, cu un grad de colectare pe aproape 100 la sută”.
“A crescut enorm evaziunea fiscală la jocuri, sunt mii de aparate care funcţionează ilegal. Estimarea mea este că sunt în jur de 20.000 de aparate în săli care nu sunt specializate de jocuri”.
“Loteria Română este implicată în acest moment într-un scandal sexual, cu protagonişti de la Iaşi, din ce ştiu”.
“Loteria Română încă nu a reuşit să dea drumul jocurilor online, după ce s-au lăudat în pandemie că o vor face. Eu, dacă mă duc acum la Loterie, dau drumul la online într-o lună şi fac milioane de euro de acolo. Dar nu se vrea să se facă”.
“Loteria Română face bani de 5-6 ori mai puţin decât Loteria din Ungaria, în condiţiile în care populaţia Ungariei e la jumătate din cea a României”.
“Pe noi ne mai ţin uniţi credinţa şi familia”
“Pe noi ne mai ţin uniţi credinţa şi familia. Dacă le distrugem şi pe acestea, oamenii devin sclavi, controlabili”.
“Biserica a fost fost atacată în ultima perioadă. A fost o campanie – Nu catedrale ci spitale. Am prieteni care sunt patroni de trusturi mari de presă şi care mi-au spus că această campanie a fost sponsorizată de nişte ONG mari din străinătate.