Energie

Întrerupere a electricităţii în Siria, după un prezumtiv “atac terorist” asupra unui gazoduct

Un prezumtiv “atac terorist” asupra unui gazoduct a provocat întreruperea electricităţii în întreaga Sirie, au anunţat luni mai mulţi miniştri citaţi de agenţia oficială de presă.

Ministrul resurselor petroliere și minerale, ing. Ali Ghanem, a spus că explozia conductei dintre zonele al-Dumair și Adraa din Țara Damascului, în zorii zilei de luni, a fost provocată de un act terorist, ducând la o întrerupere a alimentării cu energie electrică în întreaga Sirie.  Gazoductul alimentează sudul Siriei.

El a adăugat că după terminarea operațiunii de stingere a incendiilor la locul atacului, echipele de ingineri vor examina conducta, iar părțile deteriorate ale acesteia vor fi înlocuite.

Ministrul energiei electrice, ing. Mohammad Zuhair Kharbutli, a declarat că alimentarea cu energie va fi restaurată treptat în toate provinciile siriene, inclusiv în centrul orașului Damasc. Într-un apel telefonic la televiziunea siriană, ministrul Kharbutli a adăugat: „Alimentarea cu energie a avut deja loc la unele dintre facilitățile importante și vitale din Damasc, cum ar fi spitalele și unele dintre cartierele rezidențiale, și a fost parțial restaurată în provinciile Homs, Hama și regiunea de coastă până ce conducta de gaz va fi reparată, iar situația electricității va reveni la normalitate”.

Kharbutli a adăugat că toate departamentele tehnice, fie la Ministerul Petrolului și Resurselor Minerale, fie la Ministerul Electricității, cât și instalațiile de producere a energiei electrice sunt complet pregătite pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în perioada următoare.

Sistemul sirian de electricitate se bazează pe furnizarea de gaz şi păcură.

Unele centrale electrice au fost în cele din urmă reconectate şi electricitatea furnizată infrastructurii vitale, a adăugat ministrul, precizând că în zori electricitatea revenea treptat în mai multe provincii.

SANA a publicat imagini cu un incendiu nocturn despre care spune că a fost cauzat de explozia gazoductului, potrivit Agerpres.

 

Articole recente

Jianu (CNIPMMR): Este necesar să susţinem mai mult iniţiativele de tipul aplicaţie Romania Start-up Revolution

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat marţi, în cadrul Universităţii din Oradea, un…

o oră ago

Mateusz Morawiecki: Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen

Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen, a declarat, marţi, şeful Guvernului de…

2 ore ago

Disputele cu privire la energia nucleară pun în pericol un acord cu privire la obiectivele UE în domeniul energiilor regenerabile

Miniştrii Energiei din 11 state membre UE, conduşi de Austria, au format marţi o alianţă…

2 ore ago

Vânzările de petrol rusesc către India au crescut anul trecut de 22 de ori

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că Moscova trebuie să se concentreze pe majorarea exporturilor…

2 ore ago

Un individ mascat a pătruns în complexul rezidenţial unde locuieşte cancelarul Olaf Scholz, care nu se afla acasă

Un individ care purta o mască de Halloween a reuşit să intre duminică seară în…

2 ore ago