Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzChina
Întreruperile bruște de energie electrică din anumite părți ale Chinei împing unele companii străine să investească în alte țări, potrivit CNBC.
În ultimele zile, multe guverne locale chineze au restricționat consumul de energie, limitând sau chiar oprind producția în fabrici. Cele mai recente restricţii au fost luate, în timp ce țara se confruntă cu o lipsă de cărbune pentru a genera electricitate, iar autoritățile regionale sunt supuse unei presiuni crescute pentru a se conforma cererii guvernului central de a reduce emisiile de carbon.
„Unele companii au fost în expectativă în legătură cu investițiile în China. Ele aleg să nu meargă acum mai departe”, a declarat Johan Annell, partener la Asia Perspective, o firmă de consultanță care lucrează în principal cu companii din Europa de Nord care operează în Asia de Est și de Sud-Est.
Aceste investiții străine planificate au fost de zeci de milioane de dolari SUA, a spus Annell. Deși China este încă o „destinație foarte puternică” pentru producție, el a spus că investitorii caută să investească în schimb în Asia de Sud-Est, în special în Vietnam.
În ultima săptămână, orașele chineze, de la cele din centrul sudic de export al Guangdongului la Shenyang, capitala provinciei Liaoning, din nord-est, au ordonat restricții cu privire la consumul de energie electrică, unele fără preaviz. Mișcările bruște i-au determinat pe câțiva economiști chinezi să-și reducă previziunile PIB.
Provincia Guangdong are cele mai multe exporturi pentru China, aproximativ 23% din total în primele 8 luni ale anului, potrivit datelor oficiale accesate prin Wind Information. Provincia Liaoning ocupă locul 16 în ceea ce privește valoarea exportului, cu 1,6% din totalul național.
Liderii asociațiilor de afaceri americane și europene au confirmat că cele mai recente întreruperi de energie afectează deciziile de investiții străine în China.
„Companiile se bazează pe stabilitate și predictibilitate”, a declarat Matt Margulies, vicepreședinte pentru operațiunile din China la Consiliul de afaceri SUA-China. „Au nevoie de o notificare pentru întreruperile alimentării cu energie electrică pentru a asigura siguranța și continuitatea activității”, a spus el. „De asemenea, trebuie să fie consultați pentru a găsi soluții care să răspundă nevoilor tuturor părților interesate”.
Acordul comercial UE-SUA nu este un acord, ci preşedintele american Donald Trump "a mâncat-o la…
Forţele armate germane se pregătesc să dezvolte drone de luptă cu rază lungă de acţiune,…
Cogat, organism al Ministerului Apărării israelian, a anunţat luni că duminică ONU şi alte organizaţii…
Ministrul Finanţelor impune eficientizarea activităţii instituţionale prin introducerea unui sistem de raportare zilnică şi analize…
Preşedintele american Donald Trump se va întâlni luni cu premierul britanic Keir Starmer la staţiunea…
Acordul comercial încheiat de Statele Unite şi Uniunea Europeană, care prevede tarife vamale de 15%…
This website uses cookies.
Read More